Home Lifestyle Reizen Daarom vind je nog steeds asbakken in het vliegtuig

Daarom vind je nog steeds asbakken in het vliegtuig

Daarom vind je nog steeds asbakken in het vliegtuig

Al sinds midden de jaren 90 kun je het maar beter niet meer wagen een sigaret aan te steken aan het boord van het vliegtuig. Toch tref je in veel vliegtuigen, zoals in die van de Amerikaanse maatschappijen nog een asbak aan in het toilet. Toch geldt er een streng rookverbod. Waarom hangen die er dan?

Lees hier ook waarom je je smarpthone altijd op vliegtuigmodus moet zetten voor je opstijgt.

Rookverbod op de vlucht

Je ziet het al aan de rookverbod-tekens die in het vliegtuig hangen en mocht je ze toch gemist hebben, herhaalt de stewardess het nog eens: roken is absoluut verboden in het vliegtuig. Doe je het toch, dan riskeer je zware boetes. Toch zie je vaak nog asbakjes in de toiletten van vliegtuigen hangen. Daar is een wettelijke verklaring voor.

In de US Code of Federal Regulation for Airworthiness staat namelijk te lezen dat die asbakken in de toiletten van vliegtuigen verplicht zijn. “Los van het feit of roken verboden of toegelaten is op het vliegtuig, moeten de toiletten voorzien zijn van een asbak of moeten er zich asbakken bevinden vlak aan de deur van het toilet.”

De reden is eigenlijk simpel. Hoewel het eigenlijk niet mag zijn er altijd mensen die het toch nog riskeren stiekem een sigaretje op te steken. Als hun peuk in de vuilnisbak of ergens anders belandt, brengt dat brandgevaar met zich mee. Dus als ze het dan toch doen, dan liever veilig.

Al is roken in het toilet van een vliegtuig ten zeerste af te raden. Er bevindt zich namelijk een brandalarm in het toilet, als je dat laat afgaan riskeer je fikse boetes én problemen bij je volgende vlucht. Let op: ook E-sigaretten zijn verboden. Gewoon wachten tot de na de vlucht dus! 😉

Meer artikels over reizen:

SOURCE: Gatsby