Home Lifestyle Reizen De 10 beste bestemmingen in Europa volgens Lonely Planet

De 10 beste bestemmingen in Europa volgens Lonely Planet

De 10 beste bestemmingen in Europa volgens Lonely Planet

Lonely Planet stelde ook dit jaar weer een fantastisch lijstje samen met 10 bestemmingen in Europa die je dit jaar zeker moet bezoeken. Vergeet Parijs en Barcelona! Dit zijn de steden en regio's waar je in 2016 naar moet afzakken.

1. Peloponnesos, Griekenland

Het traditionele Griekse leven vind je niet in Anthene of op een van de vele Griekse eilanden, maar wel in de regio Peloponnesos. Hier kun je bergbeklimmen combineren met een strandvakantie én tussendoor een bezoekje brengen aan een van de vele oude sites. En voor wie dat nog niet genoeg is, kun je er ook genieten van de kleine, charmante dorpjes, het diverse landschap en de vele wijngaarden

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Aarhus, Denemarken

Minstens even hip als Kopenhagen is de Deense stad Aarhus. Met zijn groeidende gastromonie, moderne architectuur en buurten die steeds meer hipsters aantrekken zal deze stad in 2017 de titel van 'culturele hoofdstad van Europa en Europese regio van de gastromonie' krijgen. Een goede reden dus om dit jaar nog naar Aarhus te reizen en de drukte voor te zijn. 

Aarhus Denmark

3. Venetië, Italië

Oh, Venetië! Voor de smalle straatjes, kleurrijke maskers en honderden bruggen moet je niet langer gaan. Venetië duwt zijn rijke geschiedenis in een nieuw jasje. Zo kun je er tegenwoordig tal van watersporten beoefenen in de kilometers water die Venetië samenhoudt. Of ga voor een workshop glasblazen en neem een uniek souvenier mee naar huis. 

Venetië, Italië

4. Dordogne, Frankrijk

Aan alle foodlovers: deze Franse regio is voor jullie the place to be! Naast zijn romantische kastelen en middeleeuwse dorpjes biedt de Dordogne een art de vivre zoals geen enkele andere Franse regio dat kan. Biologisch, seizoensgebonden, natuurlijk, local: het zijn maar een paar woorden die de borden van de vele marktjes vullen. 

Dordogne, Frankrijk

5. Lviv, Oekraïne

Oekraïne staat waarschijnlijk niet hoog op je lijstje dit jaar. Toch moet je volgens Lonely Planet naar Lviv, een Centraal-Europese stad met minstens evenveel charmes als Praag of Warschau. De locals verwelkomen je graag en nemen je mee naar de beste koffiebars, zomerfestivals en jazzcafé's. Dit onontdekt stukje Europa mag echt niet ontbreken op jouw bucketlist!

Lviv Oekraïne

6. Warwickshire, Engeland

Warwickshire is het hart van de Engelse geschiedenis. Naast de geboorteplaats van William Shakespeare, kun je er prachtige kasteelruïnes bewonderen zoals het Kenilworth Castle. Geniet van een afternoon tea in een van de vele theehuizen en sluit de dag af met een wandeling in het park. Dit is typisch Brits op z'n best!

Warwickshire, Engeland

7. Extremadura, Spanje

De kans is zeer groot dat je als eens in Spanje op vakantie bent geweest. Daarom staat het land nu waarschijnlijk niet erg hoog op je lijstje. Maar ben je al in Extremadura geweest? Deze regio is een onbekende bestemming in een übertoeristische land. Geniet er van de gezellige pleintjes en bezoek de eeuwenoude kloosters. Dit is het Spanje zonder stereotypen en mét een authentieke gastronomische keuken.

Extremadura, Spanje

8. De westkust van Tenerife, Spanje

Kun je maar niet genoeg krijgen van Spanje, maar heeft het (vaste)land geen geheimen meer voor jou? Trek dan naar de westkust van het Canarische eiland Tenerife. Het eiland is bezaaid met all inclusive hotels en het hele jaar door wordt Tenerife door toeristen platgelopen. Behalve.. de westkust. Een goedbewaard geheim waar je kan genieten van prachtige stranden en het vulkanische landschap van dit Spaanse eiland. Hier kom je echt tot rust!

Oostkust, Tenerife

9. Texel, Nederland

Ook onze Nooderburen kregen een plekje in deze lijst. Dit relatief onbekende deel van Nederland is zeker een bezoekje waard. Texel is het grootste van de Waddeneilanden ten noorden van het land. Een stukje ongerepte natuur waar je dagen in kan verdwalen. Nog geen plannen eind juni? Zorg dan dat je op 25 juni op Texel bent. Dan vindt er 's werelds grootste catamaranrace plaats: de Ronde om Texel. Een spectaculaire en unieke belevenis die je niet mag missen deze zomer!

Texel, Nederland

10. Noord-Dalmatia, Kroatië

Deze ondergeapprecieerde regio in Kroatië verdient dringend wat meer aandacht. Noord-Dalmatië is een ruwe, ongeslepen diamant. De wilde natuur lokt terecht menig wandelaar, maar de regio heeft zo veel meer te bieden. Zadar, het hart van Noord-Dalmatië, zorgt ervoor dat deze bestemming het beste van alles biedt: stad, bergen en dicht bij de zee. Wat wil je nog meer?

Noord-Dalmatië, Kroatië

Lees ook:

London calling: 3 redenen om nu naar London te gaan

De 10 hotspots in Lissabon

8 verrassende eetadresjes in Bilbao