Home Lifestyle Reizen De 10 goedkoopste citytripbestemmingen In Europa

De 10 goedkoopste citytripbestemmingen In Europa

De 10 goedkoopste citytripbestemmingen In Europa

Citytrippen zonder je portemonnee te plunderen? Het kan, ontdek snel de goedkoopste plekjes in Europa.

1. Vilnius

Vilnius

Vilnius doet misschien geen belletje rinkelen, maar deze historische hoofdstad van Litouwen is zeker een citytripje waard. De binnenstad, die tot werelderfgoed benoemd is, telt meer dan 40 kerken en zal ongetwijfeld je hart veroveren.

Gemiddeld €71 per overnachting.

2. Boekarest

Boekarest

Deze Roemeense metropool is niet enkel een must voor kunst en cultuur, maar ook voor eens stevig de bloemetjes buiten te zetten zit je hier op de juiste plek. Dans, samen met de locals, tot de ochtend in de fameuze Kristal Glam Club.

Gemiddeld €73 per overnachting

3. Bratislava

Bratislava

Oude burchten en kastelen? Check. Moderne omgekeerde piramides? Check. Bratislava is van alle markten thuis en verdient zeker een plaatsje op je travelbucketlist.

Gemiddeld €74 per overnachting

4. Boedapest

Boedapest

Boedapest en kuuroorden gaan onherroepelijk samen. In Széchenyibad kun je de echte Hongaarse couleur local opsnuiven in één van de 18 verwarmde zwembaden.

Gemiddeld €74 per overnachting

5. Krakau

Krakau

Pracht en praal in combinatie met de gruwelijke geschiedenis vind je in het Florence van Polen. Wissel sightseeing af met een bezoek aan de oude fabriek van Oskar Schindler, waarna je Krakau echt in je hart zult sluiten.

Gemiddeld €75 per overnachting

6. Riga

Riga

In dit pareltje is er aan cultuur en geschiedenis geen gebrek, maar Riga heeft zijn intrede in de 21ste eeuw niet gemist. De stad bruist van het leven. En drink zeker een Black Balsam; een pittige kruidenlikeur gemengd met wodka, schol!

Gemiddeld €76 per overnachting

7. Warschau

Warschau

Warschau is een absoluut pareltje.  Bewonder zeker het Wilanówpaleis, één van de meest prestigieuze monumenten van de Poolse hoofdstad.

Gemiddeld €77 per overnachting

8. Alicante

Alicante

Cultuur opsnuiven in het zonnetje? Daarvoor moet je in Alicante zijn. Deze authentieke havenstad heeft voor ieder wat wils: lekker eten, zon, zee, strand én geschiedenis.

Gemiddeld €84 per overnachting

9. Lissabon

Lissabon

Deze prachtige witte stad zit vol verrassingen. Met de Santa Justa lift bewonder je indrukwekkende vergezichten over heel de stad. In de oudste wijk Alfama geniet je van het echte traditionele Lissabon.

Gemiddeld €84 per overnachting

10. Praag

Praag

De gouden stad, bestempeld als een van de mooiste steden van Europa, is een broedplaats van cultuur, kunst en architectuur. Thuis van 's werelds beroemdste schrijver Kafka, is een absolute must-visit.

Gemiddeld €86 per overnachting

 

Lees ook: