Home Lifestyle Reizen Dé citytrip: Keulen
Dé citytrip: Keulen

Na alle terrasjes en beachbars kan een weekendje cultuursnuiven geen kwaad. Keulen is daarvoor een prima bestemming. 

Must-do is het Ludwig Museum. Ga zeker kijken naar de grote Picasso-verzameling die er hangt en naar de werken van pop art-iconen zoals Lichtenstein, Warhol enPollock. Het MAKK, of het museum voor toegepaste kunsten, staat dan weer bekend om zijn indrukwekkende designcollectie. Niet te missen zijn de topstukken van Eames, Starck enMies van der Rohe. Een andere plek voor design en kunst is de wijk Belgisches Viertel, aan de westkant van Keulen. Hier vind je tal van kunstgalerieën, trendy decoshops én lekkere lunchadresjes.

Ontdek onze hotspots in het Belgisches Viertel

Unieke shops, hippe horeca en gezellige pleintjes: dat belooft het Belgisches Viertel. Haast alle straten in deze trendy, bohemien wijk verwijzen naar Belgische provincies en steden.

Artistieke sushi

Kyoto

Als je helemaal op kunst en design bent gefocust, verdien je ook een decoratieve maaltijd zoals sushi. Een hartelijke bediening, ultraverse vis en democratische prijzen maken het Japanse restaurant Kyoto tot buurtfavoriet. Hier kun je lunchen, dineren of afhalen.

Kyoto, Brüsseler Strasse 12

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Vintage biertje

Salon Schmitz

Het vintage-artistieke Salon Schmitz is een van de populairste cafés van de stad. Fijn om er in de zon op een terrasje te zitten of om binnen de sfeer te snuiven. Als je iets wilt eten, wordt dat bij de buren, Meztgerei Schmitz, gehaald en naar je tafeltje gebracht. En als je wilt feesten, dan is dansclub Coco Schmitz onder het Salon de place to be. Intiem, retro, gezellig.

Salon Schmitz, Aachener Strasse 28 en 30

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 

 


Kunst in de fabriek

Arty Farty

Deze nieuwe kunstgalerie met bar is gelegen in een charmante fabriek en toont stedelijke hedendaagse kunst. Arty Farty Artspace heeft ook een ouder broertje, de Arty Farty Gallery, dat net iets buiten het Viertel ligt en zich op muurschilderingen en installaties focust.

Arty Farty Artspace, Maastrichterstrasse 49
Arty Farty Gallery, Lichtstrasse 26-28

>>Ontdek hier een wegenkaartje voor Arty Farty Artspace

>>Ontdek hier een wegenkaartje voor Arty Farty Gallery

Gezegend slapen

Hotel Hopper

Slapen in het Belgisches Viertel? Datdoe je in ons favoriete Hotel Hopper, een voormalig klooster dat werd omgebouwd tot een stijlvol designhotel. De minimalistische kamers zijn klein, maar piekfijn verzorgd. Met wellnesscentrum en prachtig terras in de tuin.

Hotel Hopper, Brüsseler Strasse 26, Vanaf € 85

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 

 

 


Taschen

Tashen

De boeken van Taschen zijn al even beroemd als de kunstenaars en fotografen die erin staan. De winkel van deze uitgeverij is niet te missen als je houdt van kijkboeken, kunst, mode, design en fotografie. Hun nieuwste uitgaven gaan over de kunst van Ai Weiwei, Matisse en jaren veertig reclameaffiches.

Taschen, Hohenzollernring 28

Gezellige designgigant

Pesch Wonen

Klassiek, modern en futuristisch design: bij de gigant Pesch Wonen vind je het allemaal onder één dak. Alles is gezellig en huiselijk opgesteld, zodat je wel in de winkel wilt wonen. Geen wonder dat interieurontwerpers en stylisten hier inspiratie komen opdoen.

Pesch Wonen, Kaiser-Wilhelm-Ring 22

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Mooi op je muur

Pimp My Flat

‘We style your wall’, dat is het motto van walk-in galerie Pimp my Flat, op vijf minuten lopen van het Belgisches Viertel. Een laagdrempelig kunstadresje, waar je fotografie en grafisch werk in verschillende afmetingen kunt kopen om je huis mee te verfraaien.

Pimp my Flat, Kettengasse 2

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Fifties Americana

Franta

Een must-do adresje voor wie houdt van Amerikaans design uit de jaren vijftig. Franta is al twintig jaar een vaste waarde in het Viertel voor vintage meubelen, jukeboxen, telefoons, horloges… De designobjecten hier worden trouwens ook vaak gehuurd voor films, tv-series en theater.

Franta, Maastrichter Strasse 18

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Zo kom je in Keulen

  • Per sneltrein (Thalys of ICE) rij je van Brussel naar Keulen in 1u45, aan promoprijzen vanaf € 12.
  • Vanuit het station Köln Hauptbahnhof wandel je in een paar minuten naar het Ludwig Museum en naar het MAKK. Voor het Belgisches Viertel neem je metrolijn 5 en stap je uit bij halte Friesenplatz.
  • Met de auto rij je in 2 uur van Brussel naar Keulen.