Home Lifestyle Reizen Dé citytrip: Perugia
Dé citytrip: Perugia

Baci of kusjes worden al ruim een eeuw liefdevol gemaakt in dé Italiaanse chocoladestad, Perugia. Deze bonbons zijn zo bijzonder omdat ze een hart van zachte gianduja (hazelnoot-chocoladepasta) hebben én omdat er altijd een liefdesspreuk in de verpakking zit. Niet zo verwonderlijk dus dat uitgerekend in dit stadje tussen Firenze en Rome jaarlijks het EuroChocolate Festival wordt gehouden.

Elke week het beste citytrip nieuws op je tablet?
Download meteen de feel.it app en ontdek in het digitale magazine het beste van de week op tablet! Download nu de feel.it app op je tablet!

Download feel.it in iTunes storeDownload feel.it in Google play store

Citytrip

Voor chocoholics is de binnenstad dan een heus walhalla. Maar ook wie minder dol is op dit zwarte goud, kan het prachtige oude Perugia gaan ontdekken en er genieten van architectuur, kunst en cultuur. Winkelstraat Corso Vannucci is het hart van de stad met terrassen, restaurants en winkels. De fantastische kunstcollectie in Galleria Nazionale dell’Umbria en de mooie kathedraal San Pietro gaan hand in hand met de jonge, kosmopolitische sfeer in deze universiteitsstad. Ideaal om in oktober te ontdekken, want Ryanair vliegt nog tot en met 4 november rechtstreeks naar Perugia.

EuroChocolate Festival, Binnenstad van Perugia, 17-26/10

Ontdek de zoetste adresjes van Perugia

Het geheim van de kus

Het Perugina Casa del Cioccolate staat volledig in het teken van de Baci-bonbon. Deze chocoladelekkernij heeft na ruim een eeuw nog steeds niets aan populariteit ingeboet. In dit museum ontdek je het verhaal achter de Baci en leer je hoe deze bonbons worden gemaakt. Natuurlijk kun je ook alle varianten van de beroemde bonbon in de giftshop kopen.

Perugina Casa del Cioccolate, Van San Sisto 207

Taart met allures

Sinds 1860 is Sandri Café één van de beroemdste banketbakkerijen in Perugia en absoluut een bezoek waard. En niet alleen om de heerlijke taarten die je er kunt eten. Zodra je er binnenloopt, heb je het gevoel alsof je een eeuw terug in de tijd wordt geworpen. Het interieur met marmer, hout en schilderingen ziet eruit als een operadecor, waar zo iemand in een aria kan uitbarsten.

Sandri café, Corso Pietro Vannucci 32

Goddelijke ijsjes

Italië staat bekend om zijn goddelijke eten, en in het bijzonder om z’n heerlijke ijs. En daar kunnen ze je bij ijssalon Augusta Perusia alles over vertellen. Hier wordt ijs op de ambachtelijke manier gemaakt. Absoluut niet te missen is Bacio-ijs geïnspireerd door, jawel, de Baci-bonbons.

Augusta Perusia, Via Bonazzi 31

Sweet dreams

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van chocolade en er ook over wil dromen, is een overnachting in het Etruscan Chocotel een absolute aanrader. Het hotel ligt iets verder uit het centrum van Perugia, maar staat dan wel helemaal in het teken van chocolade. De verdiepingen zijn naar verschillende chocoladesoorten vernoemd en ook in de kamers voert chocolade de boventoon.

Etruscan Chocotel, Via Campo di Marte 134, Vanaf € 59 per kamer per nacht

Chocogadgets

Wil je thuis nog even kunnen nagenieten van je bezoek aan Perugia? Loop dan vooral de Chocostore binnen. De winkel stond aan de wieg van het festival en beroemt zich erop dat het de Italianen verslaafd heeft gemaakt aan chocolade. In deze winkel aan de prachtige Piazza IV Novembre kun je van alles kopen, zolang het maar met het chocoladethema te maken heeft: van frisco-usb-sticks tot geblokte tablethoezen en van serviezen tot lampjes. Leuke gadgets die je ook online kunt bestellen!

Chocostore, Piazza IV Novembre 7

Elke week het beste citytrip nieuws op je tablet?
Download meteen de feel.it app en ontdek in het digitale magazine het beste van de week op tablet! Download nu de feel.it app op je tablet!

Download feel.it in iTunes storeDownload feel.it in Google play store