Parisienne 2.0 met een hartveroverende charme: Jeanne Damas. Zo omschrijven we de 24-jarige Parisienne die als model, it-girl, influencer én ondernemer door het leven gaat. Ze is Parisienne in hart en nieren en kent natuurlijk alle leuke eetadresjes in Parijs, speciaal voor ons verklapte ze haar favorieten.

 

La vie de Jeanne

Het zou makkelijk zijn om jaloezie te voelen voor het meisje dat moeiteloos – zo lijkt het toch – als influencer de wereld afreist om haar gevoel voor stijl en streetcool te verkopen. Ze heeft bijna 700.000 volgers op Instagram waarop ze haar fotogenieke leven etaleert. Mannequin per toeval, rolde ze van foto’s voor Comptoir des Cotonniers en een filmpje voor H&M, naar een campagne voor Macy’s in New York en een capsulecollectie voor La Redoute. Met haar online-collectie Rouje (rood, voor het passionele van Parijs, met de J van Jeanne), belandde ze op nummer 1 op de Forbes-lijst van invloedrijke jonge ondernemers. Ze stichtte haar collectie in april 2016 en deze bleek een groot succes te zijn, zelfs tot in de USA. Veel van dat succes is gebaseerd op Jeannes uitstraling, op dat iconische stereotype dat ze zo vanzelfsprekend lijkt te incarneren: La Parisienne. Jeanne is Parijs in een pakje. Frisser en meer bohemien dan Inès de La Fressange, minder rock-’n-roll en sexyer dan Caroline de Maigret spreekt ze een jonge en belangrijke doelgroep aan.

Favoriete eetadresjes van Jeanne Damas

Clown bar

De Clown Bar, zo genoemd omdat er circustaferelen op de tegels staan. Het is een van de beste bistro’s, met heerlijke wijnen en geweldige tapas. Heel Parijs, een subliem kader, heel cool. Ze werken met natuurlijke producten.

Chez Omar

Chez Omar in de Marais, nog altijd een van de beste adressen voor couscous. Fijn om met een bende vrienden aan een lange tafel aan te schuiven. Noord-Afrikaanse keuken in een typisch Parijse brasserie.

Philou

Philou is het restaurant van mijn vader, Philippe Damas, ik zit er bijna elke dag. Het is een leuke buurt, vlak bij de Canal St.Martin, en de keuken is vers en natuurlijk. Naast het restaurant heeft mijn vader een kleine winkel geopend waar hij zijn selectie van producten verkoopt: foie gras, gerookte zalm en wijn. Mijn lievelingswijn? De rode Morgon van Mathieu Lapierre.

Lees nog meer over dé it-girls van het moment: