Reis geboekt? Kans is reëel dat je reis niet meer kan doorgaan of dat je bij aankomst in quarantaine moet. Nog op reis? Dit wil je even lezen.

Kan ik nog op reis vertrekken?

Momenteel is er enkel een negatief reisadvies voor Noord-Italië en China. Je kunt dus op reis vertrekken. Al hebben landen hun eigen regels daarover.

Wat bij aankomst?

In bepaalde landen (Israël bijvoorbeeld) moet je automatisch twee weken in quarantaine wanneer je het land binnenkomt, in andere landen word je gecontroleerd door een arts (Aruba onder andere) en bepaalde landen hebben specifieke regels voor reizigers die onlangs Italië, China, Irak of Spanje bezochten. Via deze website ontdek je de reisinformatie over het land. 

Wordt mijn vlucht geschrapt?

Vliegmaatschappijen passen hun aanbod aan de dalende vraag aan. Onder andere Brussels Airlines kondigde aan nog meer vluchten te schrappen. Check dus zeker je vluchtinformatie voor je vertrekt.

Ik boekte een reis naar Italië voor na de paasvakantie, wat nu?

Dat is even afwachten. Het negatief reisadvies geldt momenteel tot 3 april. Het is nog niet duidelijk hoe het zit met reizen in de paasvakantie. Viroloog Marc Van Ranst zei hierover in VTM Nieuws: “Het is niet waarschijnlijk dat het over vier weken veel beter is, maar mogelijk zitten we dan weer in de dalende trend van de epidemie. En dan kunnen weer meer zaken.” Afwachten is dus de boodschap.

Meer over Corona: