Home Lifestyle Reizen De kristalwereld van Swarovski: 5 uitblinkers

De kristalwereld van Swarovski: 5 uitblinkers

De kristalwereld van Swarovski: 5 uitblinkers

Loop onder kristallen wolken, bewonder Assepoester haar glazen schoentje en gun jezelf een pleziertje in de reusachtige Swarovski shop. Een bezoek aan de vernieuwde kristalwereld van Swarovski is zonder twijfel een schittering voor het oog!

Happy birthday Swarovski 

Swarovski is jarig! Toen Daniel Swarovski 120 jaar geleden begon met het slijpen van glas, had hij waarschijnlijk nooit durven denken dat het blinkende steentje zou uitgroeien tot zo’n belangrijk mode item. Meer nog: hij zou apetrots zijn op de vernieuwde Kristalwereld in Wattens, waar het bijzondere Swarovski kristal in alle mogelijke gedaanten opduikt in briljante kunstontwerpen. Na 20 jaar kreeg het themapark een flinke opknapbeurt, en Swarovski blinkt nu meer dan ooit! Wij delen onze 5 favoriete must-do’s.

In de wolken

 

Swarovski kristalwolken

In de tuin van het kristallijne park, trekt de kristallen wolk – met maar liefst 800 000 handgeslepen Swarovski kristallen – direct de aandacht. Zeker wanneer de zon zich laat zien, en de steentjes reflecteren op de zwarte vijver onder de wolk. Deze installatie is het werk van Andy Cao en Xavier Perrot en het nodigt je uit tot een moment van rust. De 2000 vuurvliegjes rondom je zorgen voor een feeëriek spektakel.

De vreemdheid der dingen

 

Swarovski

Het Mechanisch Theater van Jim Whiting is geen nieuwe wonderkamer, maar het is een echt buitenbeentje en is daarom een absolute must. In deze kamer wordt de bizarre relatie tussen technologie en de mensheid in de kijker geplaatst. Kleren vliegen door de lucht, benen doen de gekste bewegingen en objecten komen zomaar tot leven,… hier heb je ogen tekort.

Wie zoekt, die vindt  

 

Swarovski

Het artistieke duo Fredriskon Stallard wou met Eden een nieuwe bijzondere ruimte creëren. Bij de ingang van deze wonderkamer wordt een waterval geprojecteerd die in een onmetelijke diepte valt. Hierna volgt een pad door een kristallen bos. Door de vele spiegels rondom, zie je letterlijk door het bos de bomen niet meer, en gaan mensen op de tast op zoek naar de uitgang in deze wirwar van kristal.

Fantasie

 

Swarovski

Wanneer je de Studio Job Wonderkamer binnengaat, krijg je direct een ‘happy feeling’. Deze kamer is de enige ronde kamer en centraal staat een miniatuurstad, overdekt met sneeuw. De kleuren, vrolijke vormen en composities zijn zeer uitnodigend en laten je duizenden verschillende verhalen zien, horen en voelen. Het Nederlandse duo Studio Job wil met deze wonderkamer je de kans geven om je eigen fantasie de vrije loop te laten en zelf je eigen verhalen te ontwikkelen.

Schitterende shop

 

Swarovski

De Swarovski shop in de kristalwereld is één van de allergrootste ter wereld. Na je bezoek aan de wonderkamers kom je in een lange donkere hal terecht, waar duizenden glinsterende zwarte mozaïekstenen en Swarovski kristallen je meenemen naar 800m2 shoppingplezier! In de stijlvolle shop kun je terecht voor de uitgebreide collecties van juwelen, decoratie en modeaccessoires. No way dat je hier met lege handen buiten wandelt!

Praktische informatie

Je betaalt €19 om de Kristallwelten een bezoekje te brengen.

Swarovski Kristallwelten, Kristallweltenstrasse 1, 6112 Wattens – Oostenrijk