Het herfstweer doet ons alweer dromen van volgende reizen. Inspiratie nodig? Lonely Planet stelde naar goede gewoonte het lijstje op met plaatsen die je zeker moet bezoeken. Van een bezoek aan onze noorderburen tot een tripje naar Aruba. Wij beginnen alvast te plannen.

Frisse lucht in Bhutan

Frisse lucht nodig? Bhutan is het enige CO2-neutrale land ter wereld. Er is veel aandacht voor duurzaam toerisme en bescherming van de natuur. Prachtig toch.

 Wandelen in Engeland

England Coast Path wordt verder uitgebreid in 2020. De wandelroute zal uiteindelijk de volledige Britse kust omsluiten.

Genieten van natuur in Noord-Macedonië

In Noord-Macedonië kun je ook gaan wandelen, de High Scardus Trail bijvoorbeeld, de 595 kilometer lange nieuwe wandelroute die over de hoogste bergen loopt.

Strandhangen in Aruba

Aruba is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke strandvakantie. Bovendien zet het is 2020 extra in op duurzaamheid. Zo is wegwerpplastic en zonnebrandcrème die schadelijk is voor het koraalrif verboden.

Kleur & avontuur in eSwatini

Het vroegere Swaziland is absoluut een bezoekje waard. Kleurrijke cultuur en natuur, én perfect voor avontuurlijke sporten als raften of ziplining.

Wandelen op vulkanen in Costa Rica

Ook Costa Rica beschermt zijn natuur. Als toerist maak je tochten door het regenwoud, wandel je op vulkanen en kom je misschien wel luiaards tegen.

Fietsen in Nederland

Waarom geen bezoekje aan onze noorderburen? Uiteraard het fietsland bij uitstek. In 2020 viert Nederland bovendien 75 jaar vrijheid én organiseert het het Eurosongfestival.

Liberië

Minder bekend, maar absoluut de moeite. Je vindt er Sapo National, het op een na grootste primaire regenwoud in West-Afrika. Daar spot je onder andere bosolifanten, chimpanzees en pygmee nijlpaarden.

 

Marokko

Dat je naar Marokko moet voor lekker eten, de zon en een warme cultuur, wist je al. Marrakesh is in 2020 de eerste Culturele Hoofdstad van Afrika.

Uruguay

Het Zuid-Amerikaanse Uruguay heeft mooie steden, cultuur, prachtige stranden en mooie natuur. En de vriendelijke inwoners en lekkere wijn zijn nog een extra reden om er in 2020 heen te gaan.

Meer over reizen: