Home Lifestyle Reizen De leukste restaurants met wow-uitzicht in Londen

De leukste restaurants met wow-uitzicht in Londen

De leukste restaurants met wow-uitzicht in Londen

Een citytrip gepland in de grootstad Londen? Trakteer jezelf dan zeker in de restaurants met fantastische uitzicht

1. Zicht op de Thames

Londen: restaurant Skylon

Op de derde verdieping van de Royal Festival Hall zit restaurant Skylon. Ze serveren er moderne Europese gerechten in een mooie omgeving met zicht op de Thames. Er worden concerten en culturele events georganiseerd, maar dit restaurant is nog een extra reden voor een bezoekje.

Skylon – Royal Festival Hall – Belvedere Road  

2. St. Paul's als panorama

Londen: level 6 restaurant

Als je een paar uur rondgewandeld hebt om de kunstcollecties en speciale expo’s van het Tate Modern te bewonderen, heb je wel behoefte om iets te eten. Het Level 6 Restaurant zit op een bovenverdieping, heeft muurhoge ramen en biedt een schitterend, altijd veranderend uitzicht over de rivier op St. Paul’s Cathedral en de stad. Het is er niet bepaald goedkoop, maar de opbrengst komt ten goede aan de kunstgalerie.

Level 6 Restaurant – Tate Modern – Bankside 

3. Toilet with a view

Londen: restaurant Hutong

Op de 33ste verdieping van de duizelingwekkende, maar elegante wolkenkrabber The Shard vind je het chique restaurant Hutong, waar Szechuaanse en Noord-Chinese keuken geserveerd wordt. Het panoramisch uitzicht is hier heel bijzonder, zelfs vanuit de toiletten die duizelingwekkend dicht tegen het glas geplaatst zijn. Het eten is er authentiek en van de beste kwaliteit, maar niet goedkoop. Natuurlijk betaal je ook voor het schitterende uitzicht.

Hutong – 33 The Shard – 31 St Thomas Street 

4. Wuiven naar Nelson

Londen: National portrait restaurant

Het restaurant van de Portrait Gallery ligt helemaal boven in het gebouw, en dat betekent dat je een prachtig uitzicht op de skyline van het centrum van Londen hebt. Je kijkt over Trafalgar Square naar de zuil van Nelson, Whitehall, Big Ben, de Houses of Parliament en zelfs de London Eye op de South Bank. Het restaurant is open voor ontbijt, lunch, afternoontea en op sommige avonden, en wat je er eet, is eigentijds Brits.

National portrait gallery restaurant – National Portrait Gallery – St. Martin's Place

5. Voer voor carnivoren

Londen: restaurant Barbecoa

Het uitzicht bij Barbecoa wordt gedomineerd door de prachtige St. Paul’s Cathedral, die in 1675 door Christopher Wren ontworpen werd. Barbecoa komt uit de Jamie Oliver-stal en serveert uiteenlopende vleesgerechten van uitstekende kwaliteit, die op allerlei manieren bereid worden, bijvoorbeeld op de Texas pit smoker, de Argentijnse grill, de Japanse robota-grill, de tandoor en de houtoven. Ze hebben er hun eigen slagerij.

Barbecoa – 20 New Change Passage 

Op zoek naar nog meer lekkers in LondenMeer restaurants in kan je hier terugvinden


Lees ook:

5x een tropisch eiland voor jou alleen

5 hoteltips voor een last minute weekendje weg