Een uitstapje gepland naar Gent? Blijf gerust iets langer en boek een unieke overnachting in deze historische stad. Wij zorgen alvast voor wat inspiratie met onze 5 favoriete hotels in Gent.

5 x de mooiste hotels in Gent

1. 1898 The Post

In het hartje van Gent, tussen de Korenmarkt en de Graslei, vind je hotel 1898 The Post. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit hotel gevestigd in het voormalige postkantoor. Iets wat ook duidelijk wordt wanneer je naar de namen van de kamers kijkt. Zo kan je logeren in The Stamp, The Postcard of The Letter. Elke kamer heeft zo haar eigen verhaal. Wat alle kamers wel gemeen hebben met elkaar zijn de donkergroene muren, hoge ramen en houten elementen die samen zorgen voor een warme en luxueuze feel tijdens je overnachting. Hèt hoogtepunt van het hotel? De Tower Suite, een kamer in de top van een middeleeuwse toren met een panoramisch uitzich over het historische centrum van Gent.

Geen zin in een overnachting? Dan kan je de sfeer van het hotel zeker ook opsnuiven in The Cobbler. In deze sfeervolle cocktailbar vind je een ruime selectie aan unieke cocktails met een verrassend uitgebreid smakenpalet. Barman David serveert traditionele cocktails, but with a twist. Davids nieuwste creatie? White Sun. Met een combinatie van Brugs Tarwebier of Blanche de Bruges en salie, is dit dè ideale cocktail voor een zwoele zomeravond.

Waar? Graslei 16, meer info vind je hier

 

2. Pillows Grand Boutique Hotel

Dit luxueuze boetiekhotel bevindt zich in een oud herenhuis op wandelafstand van het historische centrum van Gent. Het interieur kreeg een moderne update en ook de kamers werden voorzien van het nieuwste comfort. Daarnaast werd in de kamers gekozen voor natuurlijke kleuren, om zo de drukte van de stad even te kunnen ontvluchten. Ondanks de moderne sfeer, bleven ook veel van de authentieke details bewaard. Zo stoot je in het hotel op een prachtige bibliotheek met karakteristiek uiterlijk. Dè perfecte plek om even heerlijk weg te dromen met een goed boek.

Gun jezelf een moment van pure ontspanning tijdens je verblijf in de luxueuze spa van het hotel, gelegen in het voormalige koetshuis van de baron. Las een pauzemoment in en geniet van de Finse sauna, het wellnesszwembad of één van de verschillende wellnessbehandelingen die worden aangeboden.

Waar? Hoogstraat 36, 9000 Gent, meer info vind je hier

 

3. The Hide

Op zoek naar een modern toevluchtsoord in het centrum van Gent? Kies dan voor het urban hideaway hotel The Hide. Dit hotel biedt een nieuwe manier van overnachten aan met 7 ruime en luxueuze appartementen, voor een kort verblijf van enkele dagen tot een lang verblijf van enkele maanden. Samen met de sfeervolle inrichting en oog voor detail en design, wil The Hide een verademing zijn van de klassieke hotelkamers. The Hide heeft zijn naam zeker niet gestolen, want met een volledig uitgeruste keuken en automatische check-in, is dit dè perfecte plek om zich in alle rust en comfort even te verbergen.

Waar? Nederkouter 134, 9000 Gent, meer info vind je hier

 

4. The Mansion

Hotelier Heirloom bezit 5 hotels in Gent, waaronder The Mansion. Deze mansion werd reeds in de 19de eeuw gebouwd door de architect Masereel. De neoklassieke stijl waarin het huis gebouwd werd, is nog steeds aanwezig, net als de muur- en plafondschilderingen die later werden toegevoegd. Zin om je de koningin te rijk te voelen? Kies dan zeker voor de Superior Queen Room met adembenemende houten details en een unieke muurschildering. Wat verder nog bijzonder is aan dit hotel, is de virtuele receptie. Bye bye papierwerk en wachtrijen bij het in- en uitchecken.

Waar? Hoogstraat 71, 9000 Gent, meer info vind je hier

 

5. The Librarian

Voor wie houdt van een iets soberder decor met een huiselijke sfeer, is er The Librarian. Dit hotel, de meest recente toevoeging van hotelier Heirloom in het rustig gelegen Sint-Jansvest, vindt zijn inspiratie bij de nabijgelegen stadsbibliotheek De Krook. Zo delen beide gebouwen dezelfde moderne insteek, aangevuld met donkerbruine elementen die zorgen voor een sfeervolle aankleding. Ook hier gebeurt het in- en uitchecken via het unieke concept van een virtuele receptie, zodat jij in alle rust kunt genieten van je heerlijke verblijf.

Waar? Sint-Jansvest 15, 9000 Gent, meer info vind je hier

Ontdek meer adresjes in Gent:

Openingsbeeld van Getty Images