Home Lifestyle Reizen De perfecte dag op Ibiza volgens 4 BV’s

De perfecte dag op Ibiza volgens 4 BV’s

De perfecte dag op Ibiza volgens 4 BV's

Ibiza is voor vele vakantiegangers 'the place to be' om te feesten. Ook heeft deze plek voor enkele Bekende Vlamingen een special plek in hun hart gekregen. Lees hier wat de ideale Ibiza-dag is van Jan Van Biesen, Claire Deruyck, Cath Luyten en Tanja Dexters. 

Jan Van Biesen

Ibiza strand Las Salinas

 

"Ibiza staat gelijk aan uren tafelen. Lunchen tot een uur of vier en dan om tien uur 's avonds opnieuw beginnen. Zalig lang aan tafel blijven hangen en tussendoor wat zonnen, zwemmen en muziek luisteren. De dag eindigen met een cocktail in Experimental Beach, vlak bij Las Salinas en er zowel de zonsondergang als de laag overvliegende vliegtuigen bewonderen. Valt het weer toch eens tegen, dan zet ik koers naar Santa Gertrudis, een mooi slaapdorpje, wat offroad landinwaarts. En bij Costa serveren ze de beste bocadillos met Ibéricoham van het hele eiland. De ongemakkelijke minuscule krukjes neem je er graag bij."

Claire Deruyck

Ibiza Cala Vadella
 

"Wakker worden in Casa Luna y Sol van het vogelgekwetter en krekelgetsjirp en totaal geen idee hebben welke dag het is of hoe laat het is. In Ibiza maakt dat niet uit. Een zonnegroet doen op het dak, even te voet de berg af om een vers broodje en dan, terwijl je ontbijt, genieten van het prachtige zicht. Daarna naar Cala Vadella slenteren om er met de kroost krabbetjes te vangen en te lunchen met je voeten in het zand. Als de avond valt, op naar Sunset Ashram om er de prachtige zonsondergang te aanschouwen, met een heerlijk verdejo-wijntje in de hand. Of luieren, Ibiza-stijl."

Cath Luyten

benirras strand Ibiza
 

"Met een oude cabrio Wrangler Jeep rondtoeren langs sinaasappelplantages en grillige kusten. De wind in je haren en maar cruisen. 's Middags stoppen in San Carlos, niet de ultieme postkaartplek, maar wel authentiek met een gezellig geplaveid centrum, met de obligate oude mannen die de krant bespreken. En – niet onbelangrijk – je vindt er het beste ijssalon van het eiland. Om dan, bij voorkeur in de lente of de herfst, te eindigen op het strand van Benirràs waar al bijna 50 jaar een bont allegaartje op zondagavond komt trommelen, dansen en joints rollen. Half in trance aanbidden nieuwe en oude hippies hier de natuur. Geen Dimitri Vegas & Like Mike, aan wat djembés hebben ze genoeg."

Tanja Dexters

Ibiza Tanja Dexters
 

"'s Morgensvroeg gaan de mannen naar de bakker en dan wordt iedereen op zijn eigen tempo wakker. Sommigen hangen al meteen rond het zwembad, anderen slapen lang uit om er daarna direct in te vliegen. Iedereen volgt zijn eigen ritme. Rond een uur of twee trekken we naar een strandbar waar we blijven plakken, soms met de kinderen, andere keren blijven ze met de au pair aan het zwembad.Rond elf uur wordt er opnieuw gegeten, liefst op een plek waar je komt om te zien en gezien te worden, uiteraard met broodjes met aioli. Iedereen eet er volop look, dus geen mens die zijn neus optrekt. Eten, drinken en genieten. Dat is Ibiza in een notendop voor mij. Gewoonweg zalig."

Lees ook de favoriete vakantiebestemmingen van Pascale Naessens in Lanzarote


Bekijk ook deze vakantiebestemmingen: 

De 10 hotspots in Lissabon

De 7 beste stranden volgens Tripadvisor