Home Lifestyle Reizen Dé uittip: Zomerzwemmen
Dé uittip:  Zomerzwemmen

Zomer, dat betekent zwemmen en het liefst in openlucht. Daarom spotten we de mooiste vijvers en openluchtbaden dichtbij. En waarom ga je niet helemaal de actieve toer op? De zomer is dan ook hét moment om de hotste watersporten uit te proberen.

5 verrassende zwemplekken

Uitzicht op 't stad

Het water van de Badboot lijkt over te stromen in de Schelde. Hier zwem je helemaal milieuvriendelijk, mét uitzicht op het MAS, 't Eilandje en de hippe Badboot-brasserie Antoon.

Badboot, Kattendijkdok Oostkaai, 2030 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Zacht voor je huid

Duizenden liters drinkbaar bronwater borrelen elke dag op in de Wouterbron in Maaseik. Geen spoor van chemicaliën, dus in deze vijver is je huid je dankbaar.

Wouterbron, Dornestraat 4, 3680 Maaseik (Opoeteren).

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Tussen zout en zoet

Zeezwemmers houden van schoon water, een gezellig badplaatsje dichtbij én een stijlvol strandpaviljoen voor een hapje en een drankje. Geen wonder dat ze dikwijls bij Strandpaviljoen Puur in Groede-Bad belanden, net over de Nederlandse grens bij Breskens.

Zeeweg/strand, Duinovergang 22, Groede-Bad (Nederland).

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Méér dan genoeg water

De meren van l'Eau d'Heure liggen te blinken in het glooiende landschap op de grens tussen Namen en Henegouwen. Aan de rand van de grootste watersportvijvers van België liggen twee zwemzones waar het veilig baden is met een strand dat uitkijkt op het eindeloze water en de omliggende bossen.

L"Eau d'Heure, Route de la Plate Taille 99, 6440 Boussu-Lez-Walcourt.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Glijbaan inclusief

In het prachtige park met kasteel en roeivijver van het Provinciedomein in Huizingen vind je een 775 m2 groot, verwarmd bad met waterglijbanen en een ligweide. Je kunt verder ontspannen in het bos, de rotstuin, het dierenpark, de minigolf en speeltuinen.

Provinciedomein Huizingen, Henry Torleylaan 100, 
1654 Huizingen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Probeer de 6 hipste watersporten

Duiken in de Oosterschelde 

Duiken

Met 37.000 hectare is de Oosterschelde het grootste Nationaal Park en meteen ook het natste Nationaal Park van Nederland. Je vindt er talloze duikplekken om onderwaterfauna en -flora te bewonderen. Duikgemak biedt diverse duikinitiaties aan, zoals 'Try Scubadiving' in het Grevelingenmeer (€ 140 voor 1 1/2 dag).

Duikgemak, Hogezoom 149, 4325 Renesse (Nederland).

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Paddleboarden in Knokke

Paddleboarden

Helemaal in is paddleboarden, waarbij je ligt of staat op een board en dat het liefst in de buurt van een hippe beach club zoals Lakeside Paradise in Knokke. Het vlakke water van waterplas Put De Cloedt is ideaal om paddleboarden onder de knie te krijgen, waarna je verder kunt experimenteren op zee.


Lakeside Paradise, Duinenwater 41, 8300 Knokke-Heist.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

 

 

 

 

 

 

 

Wakeboarden in Dilsen-Stokkem

Wakeboarden

Ga op een surfplank staan, laat je voorttrekken door een boot en je bent aan het wakeboarden. Als trekkracht kan een kabelbaan boven het water ook dienen, bijvoorbeeld het gloednieuwe exemplaar van Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem (€ 18 voor 1 uur, € 40 voor 1 dag).

Terhills Cablepark , Vilverstraat, 3650 Dilsen-Stokkem,

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Kitesurfen in Oostduinkerke

Kitesurfen

Stevige wind, een vlieger, een surfplank en vooral veel lef heb je nodig om te kitesurfen. En uiteraard ook een flinke dosis kennis en tips van ervaren kitesurfers, die je ontmoet in de Kitesurfschool van Surfclub Windekind inOostduinkerke (€ 140 voor 4 uur (niet-leden)).

Surfclub Windekind, Zuidenwindhelling 1, 8670 Oostduinkerke.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

 

Strandzeilen in De Panne

Strandzeilen

Het brede strand van De Panne, zonder golfbrekers en omzoomd door een brede duinenrij, loopt mooi door tot over de grens. Het is de ideale plek om met een snelle zeilwagen over het strand te zoeven. Beginners boeken een uurtje voor € 20 bij de Landelijke Zeilwagenfederatie. In Duinkerke huur je in zeilschool Dunes de Flandre een zeilwagen (€ 25 voor 1 uur of € 50 met instructeur).

LZF, Dynastielaan 20, 8660 De Panne

>>Ontdek hier een wegenkaartje voor de Landelijke Zeilwagenfederatie

Dunes de Flandre, 125 Boulevard Pompidou, 59123 Bray-Dunes.

>>Ontdek hier een wegenkaartje voor Dunes de Flandre

 

Catamaranzeilen in Cadzand

Catamaranzeilen

Snel en licht klieven de catamarans door het water, als de formule 1 van de zeilboten. Hangend aan de trapeze voel je het opspattende water en de zilte wind. Maar niet alleen snelheidsduivels genieten van deze sport. Ook rustig een tocht maken en om je heen kijken is mogelijk. Je hoeft alleen te kunnen zwemmen, er is geen kracht voor nodig. In Cadzand-Bad, vlak bij het Zwin, kun je bij catamaranschool De Zeemeeuw met z'n tweeën ook een uurtje catamaranzeilen meemaken (€ 60 voor 1 uur,  € 145 voor 1 dag).

De Zeemeeuw, Duinweg 1, 4525 Retranchement (Nederland).

>>Ontdek hier een wegenkaartje