Home Lifestyle Reizen Dé weekendtrip: Firenze
Dé weekendtrip: Firenze

De beste Toscaanse wijnen kun je proeven op de Expo Chianti Classico in… de Chiantistreek natuurlijk! Wie van 11 tot 14 september afzakt naar deze groene heuvelachtige regio in Toscane, kan er op het dorpsplein van Greve genieten van een culinair festival dat heerlijke wijnen en typische streekproducten samenbrengt. Op slechts 30 kilometer van Firenze ontdek je een combinatie van plaatselijke gastronomie, muziek- en theatervoorstellingen en de echte dolce vita. Een neus voor wijn? Wij verklappen je nog meer adressen in het teken van de godendrank om van je weekendje 'neuzen in Firenze' een heerlijk feest te maken.

Expo Chianti Classico, Greve, Chianti, 11-14/9 

Italiaanse topwijn dicht bij huis

Lekker in 1 klik

Firenze Italia a Casa biedt een ruim assortiment van Italiaanse lekkernijen: van wijn en brood tot antipasti en tartufo. Het magazijn is gevestigd in Kortenberg, maar Italia a Casa levert in heel België. Met slechts één klik proef je het beste van Italië meteen op je bord en in je glas.

 

 

 

 

 

 

Alle dagen feest

Firenze Licata Vini in Diepenbeek staat al meer dan 30 jaar voor een ruim assortiment Italiaanse wijnen. Van dagelijkse flesjes tot absolute wereldtop. Ze bieden een selectie uit ongeveer 70 wijnhuizen en bovendien heb je tot 100 dagen ruilgarantie.

 

 

 

 

 

 

Ontkurkt

Firenze Stappato, het Italiaanse woord voor 'ontkurkt', is een wijnproject van twee jonge ondernemers die zich specialiseren in Italiaanse wijnen. Behalve in hun magazijn in Gent en in hun wijnbar in Leuven, kun je ook in hun webshop je favoriete fles vinden. De prijzen variëren tussen € 5 en € 615.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oog voor traditie

Firenze Bij Bere.Bene kun je terecht voor flessen uit 18 wijnhuizen. Ze vertegenwoordigen streken zoals Toscane, Sicilië en het Zuid-Italiaanse Campanië met oog voor traditie. Bere.Bene draagt het werken met autochtone druivenrassen hoog in het vaandel. Degustaties kunnen thuis of in de winkel. Op zondagavond 2 november organiseren ze een avond rond wijn uit Piemonte gecombineerd met wildgerechten.

 

 

 

 

Italiaanse liefde

Firenze Van 3 tot 5 oktober installeert Toscaanse Smaken zich in het Brusselse Arsenaal. De jaarlijkse beurs is the place to be voor iedereen die een boontje heeft voor Italië en vooral voor Toscane. Je kunt er proeven van gerechten en wijnen, en ook de mooiste vakantiewoningen van organisator Dolce Vita in Toscane ontdekken.