Minder goed nieuws voor de fans van Game of Thrones. De burgemeester van het Kroatische Durbronvik (King’s Landing), wilt een toeristenstop. De hoofdstad wordt zo overspoeld door toeristen, dat er schade zou kunnen optreden.

Meestal zijn burgemeesters heel blij als er een serie die wordt opgenomen in hun stad toeristen lokt. Maar het succes van Game of Thrones is zó gigantisch dat burgemeester Mato Franković van Dubrovnik minder enthousiast is.

Durbronvik vormt namelijk het decor voor King’s Landing, een van de belangrijkste locaties in de serie. De serie gaf het toerisme een boost: gidsen organiseren tal van GOT-tours en steeds meer cruiseschepen meren aan om de hoofdstad te ontdekken. Meer zelfs, de toeristentoename wist de lokale economie te behoeden voor een ramp. Maar te veel is te veel vindt de burgemeester.

Back to King's Landing 🤴🏼 #dubrovnik#kingslanding#croatia

A post shared by • Єℓışα ₣řαηςєşςħıηı • (@_elifrance_) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

UNESCO

Ondanks de economische boost zijn er ook nadelen. Het middeleeuwse stadsdeel staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, maar wordt nu aangetast door de grote hoeveelheid voetgangers. Daarom heeft de burgemeester nu beslist om maximum 4.000 bezoekers per dag toe te laten. “Ik wil de kwaliteit bewaken. Een aantal cruises zullen misschien niet tevreden zijn, maar het is aangenamer voor de toeristen“, vertelt hij aan Telegraph. Bovendien heeft hij nog een tip voor fans die wel nog een bezoekje willen brengen: “Bezoek Dubrovnik in het najaar. Er is dan veel minder volk en het weer is nog steeds aangenaam.”

Meer over reizen: