Ieder jaar reikt reismagazine ‘Travel + Leisure’ een award uit aan de stad die op dat moment dé plek is om te bezoeken. Nog geen reis geboekt? Trek dan naar ‘San Miguel de Allende‘, want volgens Travel + Leisure is het dé hotspot van het moment.

San Miguel de Allende is een klein stadje in Guanajuato in Oost-Mexico. Waarom het volgens Travel + Leisure dé place to visit is? Het is er het hele jaar door goed weer én je kunt er het hele jaar genieten van festivalletjes. Zo is er een jazz- en bluesfestival in november, een poppentheaterfestival in april en in juni de parade van de ‘locos’ (zotten dus), het feest waarop mensen zich verkleden als celebs of politiekers (zoals carnaval dus).

Verder raadt Travel + Leisure nog aan om een van de kuuroorden te bezoeken en met de fiets de stad te verkennen. Je kunt er proeven van Oprah’s favoriete tequila, eten in een van de vele restaurants en ‘s avonds een bezoekje brengen aan de rooftop bars, die je een zicht geven over heel de stad. Als je ons zoekt, wij zijn onze koffers aan het pakken.

Meer tips voor een geslaagde reis:

SOURCE: Travel + Leisure