Home Lifestyle Reizen Dit doen Vlamingen het eerst als ze hun hotelkamer binnenkomen

Dit doen Vlamingen het eerst als ze hun hotelkamer binnenkomen

Dit doen Vlamingen het eerst als ze hun hotelkamer binnenkomen

Als je op reis gaat, wil je niets liever dan comfort op hotel. Uit onderzoek blijkt dat reizigers hopen op een goede matras, toiletartikelen in de badkamer én gratis internet. Maar controleren ze dit meteen als ze hun kamer binnengaan?

IHG, een wereldwijde organisatie met verschillende hotelmerken, was nieuwsgierig naar zijn klanten. Wereldwijd hebben zij onderzoek gedaan naar de hotelgewoontes van reizigers om zo hun klanten beter te leren kennen. Dus, wat doen Vlamingen precies als ze hun hotelkamer betreden? Wel, in deze volgorde:

 1. Properheid kamer controleren

  Hygiëne staat op nummer 1 bij Vlamingen. Geen vieze plekken op de vloer én lakens. Echt not done!

 2. Bed testen

  Comfort is belangrijk. De lakens moeten zacht zijn, de kussens niet te plat en het matras niet te hard. Een zere rug is echt niet welkom op vakantie.

 3. Van het uitzicht genieten

  Je komt voor een reden naar het buitenland. Je wil genieten van de pracht dat het land te beiden heeft. Daar hoort natuurlijk ook het panoramisch uitzicht vanuit je hotel bij.

 4. Settelen

  Als dat allemaal achter de rug is, wil de Vlaming liefst zo snel mogelijk settelen. Koffers uitpakken, kasten opengooien en het toilet gebruiken. Home sweet home.

 5. Verbinden met het internet

  Als allerlaatste, probeert de Vlaming verbinding te maken met de wifi. In deze digitale tijden onvermijdelijk, vooral mannen en jongeren zitten meteen op hun smartphone. Natuurlijk moet je familie en vrienden op de hoogte houden ( lees: jaloers maken) van je welverdiende vakantie met een paar foto's op Instagram.
   

Niet enkel het onderzoek helpt IHG om hun klanten op maat bij te staan met hun hotelkeuzes. Ook hun loyaliteitskaart dient daarvoor. IHG Rewards Club biedt haar leden tal van mogelijkheden aan om punten te sparen met deze kaart. Die punten kunnen ingewisseld worden voor vliegtickets tot zelfs een gratis overnachting. Handig!

Zin gekregen om op hotel te gaan? Check hier de mooiste hotels in Marrakech, 5 unieke hotels in Rome en 4 verrassende hotels in Londen.