Nog geen vakantieplannen en hou je van boten, gekleurde huisjes, zon en cultuur? Dan tippen wij graag Port Grimaud in Zuid-Frankrijk. Het idyllische dorpje heeft veel weg van het Italiaanse Venetië maar is véél ongerepter en je hoeft er niet over de koppen te lopen. On y va?

Liefdeskapitein

Oké, we zijn weg van Venetië – zeker met de 57ste Biënnale dit jaar is de romantische stad een bezoekje waard – maar als je een plekje zoekt waar je in alle rust kan kuieren, reis je beter af naar Port Grimaud. Het dorpje ligt vlakbij het mondaine Saint-Tropez en is de ideale uitvalsbasis als je even wil ontsnappen aan het jetsetleven van de drukke havenstad. Huur een bootje, vaar onder de sprookjesachtige bruggetjes and fall in love with your captain.

Het Burano van de Franse Rivièra

Port Grimaud is bijna volledig verkeersvrij – net als in Venetië – en de kleurrijke huisjes die je er ziet, doen ons vooral denken aan Burano, een eilandje op een boogscheut van Venetië waar élk huisje in een andere kleur is geschilderd.

#portgrimaud

A post shared by Port Grimaud (@portgrimaudofficiel) on

Vanaf de klokkentoren van de Église St. Francois d’Assise heb je een fantastisch uitzicht over Port Grimaud, Saint-Tropez en het kolossale Massif des Maures. Even verderop ligt een prachtig zandstrand waar durfals kunnen waterskiën, zeilen, snorkelen of duiken. Heb je wat meer tijd? Maak dan een roadtrip en ontdek ook het binnenland van de Provence met zijn lokale wijngaarden en pittoreske heuveldorpjes. Onze koffers zijn al gepakt!

Het mooiste van het Zuiden