Vakantie geboekt? Iets om naar uit te kijken! Vergeet dit jaar wel niet om even je kamer controleren vooraleer je huiswaarts gaat. Je zou niet de eerste zijn die iets vergeten is. Touroperator Corendon maakte een lijstje met de spullen die het vaakst vergeten worden in hotelkamers. Zeker even nakijken dus voor je terugkeert.

1. Tablets of telefoons

Hoewel we vergroeid lijken met onze telefoon, is het toch iets dat we vaak vergeten. Check daarom zeker voor je buitenstapt of je telefoon, tablet én laders en andere toebehoren in je koffer hebt gestoken.

2. Speelgoed

Iedere ouder weet dat het verlies van een favoriete knuffel, een groot drama kan betekenen. Maar ook ander speelgoed wordt vaak teruggevonden onder het bed, lakens in of achter een kast… Als je met kinderen reist, is ieder hoekje van de kamer controleren, een goede tip.

3. Sleutels

Kom je eindelijk thuis na een lange reis, raak je niet binnen omdat je sleutels nog op de hotelkamer liggen. We moeten niet vertellen hoe bloedirritant en mogelijks problematisch dat is. Goed controleren is dus de boodschap!

4. Zwemkledij

Die ene mooi bikini wil je natuurlijk nog wel eens aandoen. Je zou toch niet de eerste zijn die na zijn reis beseft dat ie op het balkon hangt te bungelen.

5. Portemonnee

Kans is groot dat je die portefeuille op een veilig plekje opbergt. Dat is een goed idee, al mag je hem achteraf niet vergeten natuurlijk. Tip: check tijdens het uitchecken zeker of je portefuille, paspoort en rijbewijs zeker op zak hebt.

6. Souvenirs

Die mooie plaid, geweldige magneet of overheerlijke plaatselijke lekkernij zijn tof… als je ze mee naar huis neemt natuurlijk.

7. Juwelen

Oorbellen, ringen, halskettingen… Ze worden vaak vergeten. Of ze liggen nog veilig opgeborgen in de kluis van je hotel of ze liggen op het nachttafeltje, op de wastafel, op een kastje… Zonde! Controleren dus.

Meer over reizen:

openingsbeeld: Sézane