Béatrice de Lafontaine, oprichtster en bezielster van het Belgische designlabel When Objects Work bezoekt de Milanese designweek al sinds 1979. Daarnaast is ze een pur sang levensgenieter. Als dus iemand weet waar je culinair kunt genieten in deze Italiaanse stad is zij het wel.

Béatrice: Milaan combineert traditie met vernieuwing, business met verfijning. Overal in de stad hangt een aanstekelijke dynamiek en positiviteit. Ik kom er nu al zo lang, en toch ontdek ik telkens weer nieuwe adressen. Ook gastronomisch is het een stad op topniveau. Dit zijn enkele van mijn favoriete restaurants:

• Ristorante Consolare, Via Ciovasso 4 (meestal enkel bezocht door Italianen)
• Il Coriandolo, Via Dell Orso 1 (typisch lekker druk Italiaans restaurant)
• Nobu, Via G.Pisoni 1 (Aziatisch)
• Bvlgari Hotel, Via Privata Frateli Gabba 7b (leuk voor een aperitief op het terras of een koffie in de lounge)
• Giacomo Bistrot, Via Pasquale Sottocorno 9 (voor ‘s avonds)
• Da Bice, Via Borgospesso 12 (klassieker, waar ook Versace en Armani kwamen)
• Torre di Pisa, Via Fiori Chiari 21 (met de beste Fiorentina ever)
• Emporio Café, Via Croce Rossa 2 (voor de beste rundstartaar)
• Il Salumaio di Montenapoleone, Via Santo Spirito 10 (leuk terras bij mooi weer)
• Papermoon Giardino, Via Bagutta 12 (leuk terras bij mooi weer)
• Marchesi, Via Santa Maria alla Porta 11 (heerlijke koffie en taart)
• U Barba, Via Pier Candido Decembrio 33 (inclusief petanquebaan)

En voor ik terug naar België vertrek, bezoek ik zeker nog volgende adressen om te kunnen nagenieten bij thuiskomst:

• Pattini, Via Solferino 5 (verkoopt heerlijk brood, taart en dagverse pasta)
• Peck, Via Spadari 9 (Italiaanse delicatessen)
• De groentenmarkt op de Piazza San Marco (verse groenten en fruit uit Sicilië)
• Farini Bakery & Café, Corso di Porta Ticinese 53 (bakkerij ontworpen door J. Pawson)
• Prinic Bakery Duomo, Via Speronari 6 (bakkerij ontworpen door Claudio Silvestrin)

 

Ontdek meer fantastische foodadressen:

Tekst: Nathalie Balsing, Openingsbeeld: GettyImages.