Dit weer is hét moment om uit te kijken naar een heerlijke vakantie. Inspiratie nodig? Bekijk dan even deze lijst. De Boutique Hotel Awards heeft opnieuw prijzen uitgereikt aan de beste hotels in 2018. 

Een jury – bestaande uit experten uit de toeristische sector – gaf de hotels een score op basis van klantbeleving, locatie, service, kwaliteit van het eten en design van het hotel. En daar kwam de volgende selectie uit.

Het beste strandhotel

In het Reethi Faru Resort op de Malediven geniet je écht van het mooie blauwe water. Je logeert in een van de 150 luxueuze villa’s. Perfect voor duikers. Je slaapt hier vanaf 200 euro per nacht.

Het meest romantische hotel

Het Akademie Street Boutique Hotel ligt in de wijnvallei van Franschhoek in Zuid-Afrika. De huisjes – met elk hun eigen thema – zijn perfect voor koppels. In sommige gastenverblijven zijn er zelfs houtgestookte warme baden. Heerlijk. Je slaapt er al vanaf 250 euro per nacht.

Het beste stadshotel

Het Corpo Santo Lisbon Historical Hotel in het portugese Lissabon is uitgeroepen tot het beste stadshotel. Het hotel ligt op 400 meter van de wijk Chiado en biedt uitzicht op 17de-eeuwse huisjes. Hét bewijs dat een mooi hotel niet duur hoeft te zjin, je boekt het al vanaf 120 euro per nacht.

Het beste klassieke hotel

 

Hotel Heritage in Brugge is de enige Belgische winnaar in de lijst. Het is een prachtig klassiek hotel van Relais & Chateaux. Je slaapt er vanaf 195 euro per nacht. Liever toch naar het buitenland? La Ferme Saint-Siméon is een gelijkaardig klassiek hotel in het Franse Honfleur. 

Het beste uitzicht

In het Hanging Gardens Of Bali hotel, kun je volgens de experten genieten van het mooiste uitzicht. Je bevindt je in de jungle en hebt uitzicht op een oude tempel. Je boekt een kamer vanaf ongeveer 460 euro per nacht.

Meer reistips: