Nood aan nog een tripje? Misschien doe je wel inspiratie op via Airbnb. Ze hielden een lijstje bij met de bestemmingen die het vaakst op de wishlist worden gezet. Deze bestemmingen haalden de top 10, en wij begrijpen wel waarom.

Kotor – Montenegro

Het balkon van deze Airbnb heeft een adembenemend mooi uitzicht op zee en twee eilanden.

(52.694 keer op de wishlist)

Marrakesh – Marokko

Volgens de gasten geven de mooie foto’s van deze Airbnb zelfs niet weer hoe mooi het wel is. Onderweg naar het dakterras, loop je langs prachtig betegelde bogen en geniet je van een heerlijk kopje thee.

(59.838 keer op de wishlist)

Yucca Valley, CA, USA

Dit huisje is volledig van glas. Je geniet dus van de zonsopgang en -ondergang. Er is geen WiFi, maar je kunt er wel dieren spotten en helemaal tot rust komen.

(63.669 keer op de wishlist)

Ubud, Bali, Indonesië

In Bali vind je heel wat prachtige plekjes. Deze hut van bamboe bevindt zich tussen de rijstvelden én ligt op 5 minuten stappen vanaf Ubud. Extra plus: boven de rijstvelden zie je ‘s avonds vuurvliegjes schitteren.

(65.644 keer op de wishlist.)

Fern Forest, Hawaii

Een prachtige boomhut op een fantastische locatie. De boomhut ligt namelijk vlak  bij Hawaii Volcanoes National Park. Toch is het er niet gevaarlijk, maar wel dicht bij het avontuur.

(66.336 keer op de wishlist.)

Kreta, Griekenland

Genieten van de wateren van Kissamos Bay? Dan ben je hier op de juiste bestemming. De grot was ooit een familiehuis, maar nu prachtig gerenoveerd.

(76.658 keer op de wishlist.)

Bali, Indonesië

Bali is een populaire bestemming onder de Airbnb’ers. Opnieuw een hut van bamboe, maar wel extra bijzonder. Hij heeft twee verdiepingen en ligt aan een beekje. Opgelet: wees er op tijd bij, minstens 6 maanden op voorhand boeken, is een must.

(77.177 keer op de wishlist.)

Armenië, Colombia

Deze plek is perfect voor romantische zielen. Geniet van tropisch fruit en heerlijke groenten, recht vanop de bio-boerderij waar je slaapt. Bovendien de goede uitvalsbasis om de koffieregio in Colombia te verkennen.

(9.622 keer op de wishlist.)

Santorini, Griekenland

Oorspronkelijk was dit pareltje een wijnkelder, nu is het een van de mooiste vakantieverblijven in Santorini. Hij is gelegen tussen de rotsen en je hebt een uitzicht op het bruisende dorpje Oia.

(133.869 keer op de wishlist.)

Ostuni, Italië

Hét bewijs dat je geen fortuin hoeft uit te geven voor een prachtlocatie. Voor slechts 70 euro per nacht verblijf je in I Sette Coni, oftewel 7 kegels. De naam verwijst naar het bijzondere dak. Perfect om tot rust te komen, maar ook een goede uitvalsbasis om Puglia te verkennen.

(164.444 keer op de wishlist.)

Meer over reizen: