Nog even aftellen en dan is het zover: zomervakantie! Zoek je nog inspiratie of wil je net liever geen landgenoten tegenkomen? Vliegticket- en hotelzoekmachine momondo onderzocht wat de populairste bestemmingen zijn van Belgen. Wat bleek: we genieten graag van wat rust aan de kust, want de populairste bestemmingen liggen allemaal aan zee.

Na een warme zomer in 2018 lijken Belgen de smaak te pakken hebben en ook dit jaar weer naar zon, zee en hoge temperaturen te verlangen. Naast de vijf populairste bestemmingen voor komende zomer zocht momondo uit welke bestemmingen het meest zijn toegenomen in populariteit ten opzichte van afgelopen jaar.

Thailand populairste bestemming deze zomer

Bij het analyseren van zoekacties naar vliegtickets blijkt dat Bangkok (Thailand) de meest favoriete bestemming is om naartoe te vliegen deze zomer, gevolgd door New York. Ook staan Denpasar (Bali), het Spaanse Alicante en Lissabon in de top vijf. Van de vijf bestemmingen is Lissabon de voordeligste bestemming om naartoe te vliegen deze zomer, met gemiddeld 126 euro voor een retourticket. Een retourtje Bali blijkt het duurst en kost gemiddeld 735 euro.

Opkomende bestemmingen

Opkomende vliegbestemmingen die ten opzichte van vorig jaar het meest zijn gestegen in populariteit zijn Hanoi (Vietnam), Rome (Italië), Amman (Jordanië), Ponta Delgada (Azoren) en Kuala Lumpur (Maleisië). Uit deze trending steden ligt Rome het dichtst bij en is daarom veruit het goedkoopst: gemiddeld 84 euro voor een retourticket deze zomer.

Top 5 populairste bestemmingen & de gemiddelde prijs voor een retourticket

1. Bangkok (Thailand) – € 551

2. New York (VS) – € 496

3. Denpasar (Bali) – € 735

4. Alicante (Spanje) – € 158

5. Lissabon (Portugal) – € 126

Top 5 trending bestemmingen & de gemiddelde prijs voor een retourticket

1. Hannoi (Vietnam) – € 656

2. Rome (Italië) – € 84

3. Amman (Jordanië) – € 292

4. Ponta Delgada (Azoren) – € 233

5. Kuala Lumpur (Maleisië) – € 625

Meer over reizen:

(Openingsbeeld: Sézane)