Last van de herfstblues? Weinig werkt zo goed als een tripje boeken om naar uit te kijken. Nood aan wat inspiratie? Dit zijn volgens experten dé reisbestemmingen van 2019. Boeken maar!

Tijd om een leuke reis te boeken.

Jordanië

Jordanië is al enkele jaren een geliefde bestemming. Volgens trendwatcher WGSN bereikt de Jordaanse stad Petra in 2019 een piek in het aantal bezoekers. De historische stad staat op de Werelderfgoedlijst en voor een bezoek aan de archeologische stad, betaal je 50 euro. Onder andere die kost heeft er volgens WSGN voor gezorgd dat de stad veiliger is. En dat trekt natuurlijk meer bezoekers.

 

Sri Lanka

De nummer 1 van de lijst met beste bestemmingen van 2019 van Lonely Planet. Na de burgeroorlog die er tot 2009 woedde, wordt het Zuid-Aziatische land terug vaker bezocht. Mede omdat een aantal delen van het land die gesloten waren, nu terug open zijn. Er is heel wat te beleven: de treinreis van Kandy naar Ella, de beklimming van de Lion’s Rock een safari of een bezoek aan de theeplantages zijn enkele van de populaire activiteiten in Sri Lanka. Al kun je er ook zalig zonnen op een van de prachtige stranden.

Canada

Volgens reisorganisatie Topdeck is Canada een van de populaire bestemmingen van het moment. Hoewel Toronto, Montreal en Vancouver veelbezocht blijven, heeft Canada veel meer te bieden. Zo zullen reizigers massaal naar de Canadien Rockies trekken en genieten van de gezonde berglucht.

 

Fiji & Tonga

Nadat Prins Harry en zijn Meghan de eilandengroepen Fiji en Tonga bezochten, merkte Expedia een enorme toename in de zoekopdrachten. Expedia verwacht dat dankzij het bezoek van de royals veel meer reizigers gaan genieten van de stranden, duikhavens authentieke cultuur.

Japan

Japan is al een tijdje een populaire bestemming onder reisliefhebbers. Dankzij de Rugby World Cup – die Japan volgend jaar organiseert – gaat dat aantal nog eens flink de hoogte in volgens Expedia. Er is vooral veel belangstelling voor Osaka – de zoekopdrachten zijn gestegen met maar liefst 230%.

Rwanda

Na de vreselijke burgeroorlog in de jaren 90 is Rwanda een stuk toegankelijker geworden voor toeristen. De hoofdstad Kigali prijkt bij veel reizigers op de bucketlist. Chris McIntyre, directeur van reisorganisatie Expert Africa, voorspelt dat het land vaak  bezocht wordt volgend jaar, vooral omdat het land zich richt op luxeuze onderkomens.

Albanië

Albanië zal volgens Lonely Planet opnieuw vaak bezocht worden in 2019. Ksamil, een badplaats in het zuiden van het land, wordt ook wel de verborgen schat van Albanië genoemd. Bovendien zou je er heerlijke zeevruchten kunnen eten en zijn de inwoners erg vriendelijk.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is al jaren een erg populaire bestemming. Luxury Travel Fair hield een enquête onder 1500 mensen. Wat bleek? Nieuw-Zeeland was de populairste bestemming. Niet toevallig bezochten Meghan en Harry ook Nieuw-Zeeland tijdens hun royal tour.

Meer reistips: