Crawley-fans en Downton Abbey-fanaten opgelet: want binnenkort opent het Highclere Castle – het kasteel dat in de bejubbelde serie gebruikt wordt als thuisbasis voor Cora, Robert en hun adellijke dochters – voor één nachtje haar deuren. Voor een enkele keer zal de magische plek vol geschiedenis namelijk te boeken zijn op Airbnb.

Royal Treatment

Wie de éénmalige overnachting op zijn naam weet te zetten, is in for a treat, want de boeking komt – samen met een authentieke Downton Abbey-kamer – ook nog met een regelrechte Crawley-waardige vorstelijke behandeling. Voor het diner zal je samen met andere genodigden samengeroepen worden in de foyer, om vervolgens vast aan het aperitief te beginnen.

Eenmaal het diner klaar is om – door het bijbehorende 20ste eeuswe keukenpersoneel – geserveerd te worden, verkast het gezelschap zoals het de tradities betaamt, naar de majestueuze ‘dining room’, alwaar er volgens specifiek apel en volgens de klassieke ‘dinner table’-manners een rijkelijk menu veroberd kan worden.

Klinken en eten in het vorstelijke Crawly-interieur doe je natuurlijk in een bijpassend glamoureuze cocktaildress – extra punten voor wie de roaring twenties ook in zijn outfit even helemaal tot leven kan doen komen. Die royal outfit ga je – na een ongetwijfeld rijkelijk vloeiende portie champagne – overigens niet eens zelf meer moeten uittrekken, want net als Lady Edith of Lady Mary kan je rekenen op de hulp van … een persoonlijke butler of maid, jawel.

Butlers en tuinen

Bovendien zijn ook nachtelijke ronddwalingen doorheen het estate niet verboden: alle 300 kamers, en elk hoekje van het ruim 3.000 vierkante meter grote kasteel is immers vrij te betreden (zucht.). En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je na het ontbijt de volgende ochtend ook nog eens een privérondleiding door de uitgestrekte tuinen van het Highclere Castle aangeboden.

Interesse om de gelukkige winnaar van deze unieke Downton Abbey-ervaring te worden? Houd op dinsdag 1 oktober dan maar vast beide voeten in de startblokken, want om stipt 10u is het zover: vanaf dan kan je de éénmalige boeking proberen te veroveren! Het verblijf zelf zal plaatsvinden op 26 november 2019. Het prijskaartje voor deze unieke royal treatment? Dat ligt niet eens zo hoog: voor zo’n €169 is het héle domein voor één nachtje van jou.

House rules

Wie de felbereegde overnachting (voor 2 personen) weet weg te kapen, bereidt zich wel vast al voor op enkele traditionele huisregels:

  • roddelen is toegestaan, maar dan alleen in de benedenvertrekken
  • één butler per persoon is het maximum
  • interesse in een krantje? zorg dan wel dat die perfect gladgestreken is a.u.b.

Alvast véél succes, en moge de beste winnen zouden wij zo zeggen!

Je kan nu al niet meer wachten? (We get that). Bekijk hieronder dan al even de trailer van de nieuwe Downton Abbey-film!

 

Lees meer:

Beelden: Getty images.