De Schotse stad die rijk werd door haar textielproductie, begint aan een nieuw leven als trekpleister voor toeristen. De kade wordt helemaal heraangelegd, de oude pakhuizen gerenoveerd. Klap op de vuurpijl is het nieuwe V&A Dundee, het allereerste  designmuseum buiten Londen dat in 2018 opent. Er worden maar liefst 1.000 extra hotelkamers gecreëerd om de verwachte drie miljoen bezoekers per jaar een bed te bieden. Voor golfliefhebbers is er nog meer goed nieuws: er zijn diverse prachtige golfbanen in de buurt, waaronder de wereldberoemde St Andrews.

1. Malmaison Dundee

Paars en extravagant, dat is Malmaison ten voeten uit. De nieuwste telg van deze hotelketen past perfect in het rijtje. Pelsen op het bed en knappe verlichting maken het gothic sfeertje helemaal af.

Kamers vanaf €73 voor 2 personen, meer informatie vind je op www.malmaison.com

2. Taypark House

“Prachtig gebouw”, “voortreffelijk eten”, “fantastisch personeel”, de lof voor dit hotel is overweldigend. Geen wonder, want in dit kasteeltje aan de rivier Tay geniet je van de knappe inrichting met veel hout en natuursteen, designluchters en antiek. Een boetiekhotelletje dat eruit springt! Mooi in het groen gelegen bovendien en met de bus sta je in 10 minuten in het centrum. De ginbar is een extra troef.

Kamers vanaf €104 voor 2 peronen, meer informatie vind je op fairmont.com

3. Apex City Quay Hotel & Spa

Een toplocatie pal in het centrum, en een megalichte lobby. Bijzonder ruime kamers en ultravriendelijk personeel. Een groot binnenzwembad en een Japanse wellness met ozonbad, sauna, hottubs en behandelkamers met Elemis-producten. Meer superlatieven heb je niet nodig om te genieten van een weekend weg in een stad die klaar is om ontdekt te worden.

Kamers vanaf €80 voor 2 personen, meer informatie vind je op apexhotels.co.uk

4. Fairmont St Andrews

Wie liever in het groen logeert en graag een golfballetje slaat tijdens een citytrip, zit goed in het statige Fairmont St Andrews, boven op een klif. Weergaloze uitzichten over de Noordzee en de monding van de Tay heb je niet alleen van op de golfbaan, maar ook vanuit je suite. Pure vijfsterrenluxe uit zich in kingsize bedden, een hemelse spa en producten van Aromatherapy, Ischia en OPI. Ook maaltijden zijn er naar ieders smaak, met als topper de St Andrews Bar & Grill met heerlijke surf and turf. Niet te missen is de verfijnde afternoontea.

Kamers vanaf €161 voor 2 personen, meer informatie vind je op fairmont.com

 

Tips over reizen: