Staycation belooft dé trend te worden in 2020. En dat is helemaal niet erg, ook in België en de buurlanden is er heel wat moois te ontdekken. Nood aan inspiratie? Wij vroegen aan enkele bekende Vlamingen waar zij het liefst vertoeven. Vandaag: Feeling gastvrouw Ellemieke Vermolen.

 

Ellemieke is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice. Ze is getrouwd met topchef Sergio Herman en staat ook zelf graag achter de kookpotten. Samen met hun kinderen wonen ze in Knokke. Als auteur van verschillende kookboeken, deelt ze ook regelmatig tips en recepten op Feeling.be. Deze zomer is ze samen met haar kinderen te zien op Njam!, waar ze samen met haar kinderen Noah en Zenna ‘Ellemiekes KIDchen’ presenteert.

 

De staycation van Ellemieke Vermolen

Wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer? 

“Ik ga een weekje weg met de kinderen, we trekken met de mobilhome naar Nederland en spreken daar af met mijn broer en moeder. Het is ons vorig jaar zo goed bevallen dat we het dit jaar gewoon opnieuw doen. En daar doen we niets speciaals hoor: we aperitieven, de kinderen spelen en we maken het gezellig. Eigenlijk genieten we gewoon van elkaar, en de bestemming speelt daarin niet zo’n grote rol.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je woont zelf in Knokke, wat zijn je favoriete beachars?

“Eigenlijk vind je me niet snel in beachbars, het liefst van alles ga ik gezellig naar het strand met vriendinnen: we drinken een aperitiefje en kijken naar de zonsondergang, maar moet je toch niet hebben.”

Wat zijn je favoriete zomerdrankjes tijdens die gezellige onderonsjes? 

“Ik hou van Aperol Spritz en van een rosé. En van champagne natuurlijk, daar kun je me altijd plezier mee doen.”

Heb je zelf lessen getrokken uit de lockdown? 

“Ik heb vooral geleerd dat je familie en je thuis de basis zijn van alles. Door zoveel thuis te zijn, gingen we volledig terug naar de basis. Al het materialisme viel weg en dat vond ik een verademing. Ik heb drie weken in een jogging rondgelopen zonder make-up en dat beviel me prima: niet moeten nadenken wat je aandoet of welke make-up je draagt, voelt aan als rust (lacht).”

En als we terug mogen reizen, welke landen wil je zeker nog doen? 

“Ik wil heel graag nog eens naar Mexico. En de Griekse eilanden vind ik ook de moeite. Daarnaast zou ik graag eens naar Portugal gaan met de camper, met het hele gezin eropuit. Toch vind ik het helemaal niet erg dat we niet ver weg kunnen deze zomer. Gewoon thuis genieten, vind ik prima.”

Wat doe je om thuis een vakantiegevoel te creëren? 

“Ik ruik altijd de zeelucht in Knokke, dus voor mij is het sowieso altijd vakantie. Verder zet ik altijd veel deuren en ramen open. Als het goed weer is, leef ik buiten. Zitten in de tuin, een gezellige barbecue, samen naar het strand… Meer moet dat niet zijn.”

In welke outfit doe je dat het liefst? 

“In de zomer draag ik graag een jeansshortje, ik combineer met een T-shirt en slippers. Ziet er leuk uit, en is vooral praktisch.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

We kunnen deze zomer wel je kookkunsten volgen op NJAM, want je hebt een nieuw programma? 

“Ja, naar aanleiding van mijn kookboeken vroeg NJAM of ik geen programma wilde maken. Ik koos ervoor om dat met mijn kinderen te doen. We maakten gerechtjes die ik vroeger voor hen maakte, en deel tips om kinderen gezond te doen eten door bijvoorbeeld groentjes te verstoppen. Het was erg leuk om te doen en ik kijk zelf uit naar het eindresultaat.”

Eten speelt natuurlijk een grote in jullie leven. Welke gerechten zou je dagelijks kunnen eten?

“Salades. En dan varieer ik heel veel: met tonijn, met geitenkaas, met halloumi… Niets zo lekker als een frisse salade op een warme zomerdag.”

Heb je nog een ultieme zomertip voor onze lerezessen? 

Drink voldoende! Ben je water beu, voeg dan een lekker smaakje toe. Een beetje komkommer, munt, gember of wat stukjes fruit… Alles is mogelijk. Er bestaan tegenwoordig zelfs zakjes om in je water te mengen. Maar voldoende water is de basis van alles.

staycation

Het is vakantie! En dan bedient Feeling je op je wenken met een groot staycation-plan om alles uit je vakantie te halen. Wil je nog meer exclusieve tips ontvangen recht in je mailbox? Schrijf je hier in op ons staycation-plan en ontvang de komende 7 dagen van ons elke dag tips om het beste uit de zomer van 2020 te halen.

 

Tips voor een geslaagde staycation: