Op vakantie in Marrakech? De stad werkt als een magneet, maar ook daarbuiten zijn er onvergetelijke ervaringen op te doen. Zonde als je die zou missen! Wij tippen dé excursies in (en rond) Marakkach.

Excursies in Marrakech: Hit it off

excursie-marrakesh

Een balletje slaan tussen de palmbomen, met zicht op het Atlasgebergte, daarvoor moet je in de groene oases aan de rand van de stad zijn. Er zijn maar liefst tien golfbanen vol uitdagingen tussen zand- en waterpartijen. Na afloop is het aangenaam relaxen in de clubhuizen. Bij Al Maaden Golf zit je op een sensationeel eilandterras in het water.

Greenfee vanaf € 70. leadingcourses.com, golfmarocacademie.com

Excursies in Marrakech: Bij Berbers

excursie-marrakesh

Wie het Atlasgebergte in trekt, ontmoet vanzelf de berberbevolking. Onderweg stop je bij locals die je pannenkoeken met honing en heerlijke muntthee aanbieden in hun huis. Ongelooflijk mooie kleuren en contrasten zie je in de Asni-, Imlil- en Ourika-valleien. Of rij door de Anti-Atlas richting waterval van Ouzoud, waar je frisse beloning wacht.

Vanaf € 45 p.p., withlocals.com

Excursies in Marrakech: Hippies en surfers

Na een kleine drie uur rijden in westelijke richting stap je uit in Essaouira, een charmant, ommuurd kustplaatsje waar nog steeds vissers hun werk doen en meeuwen rondscheren. Er hangt een hippiesfeertje en er komen surfers op af vanwege de golven en strakke wind. Er zijn heerlijke visrestaurants en de leukste strandbar is Ocean Vagabond. Te paard galopperen door de branding kan ook. In de lente en herfst zijn er muziekfestivals.

Vanaf € 25 p.p., getyourguide.nl, visitmorocco.com

Excursies in Marrakech: Zand zover het oog reikt

Op zo’n dertig kilometer ligt de kleine Agafay-woestijn met zijn tentenkampen en wiegende ritjes op de dromedaris. Nog mooier en roder is de echte Sahara. Heb je tijd voor een meerdaagse excursie, dan kun je naar de zandkastelen bij Ouarzarate, het Hollywood van Marokko, op vijf uur ten oosten van Marrakech. Verwacht niet alleen zand, de woestijn is verrassend groen in de oases en langs de rivieren, met o.a. arganbomen. In mei bloeien de rozen volop.

Vanaf € 225 voor 3 dagen, roamingcamelsmorocco.com

Excursies in Marrakech: Up!

Stiller dan dit wordt het niet: zwevend richting platteland, de regio Jbilat. Je vertrekt per 4×4, stapt in de mand en stijgt snel op. Geniet van het uitzicht over de stadstorens, dan de gouden gloed op het zand, het landschap met berberdorpen, de palmenoases, de eindeloze wegen rechtdoor. Aansluitende kamelentrip optioneel!

Vanaf € 180 p.p., cieldafrique.info

 

Zin in een citytrip naar het dromerige Marrakech? Deze maand vind je bij Feeling onze Cityguide Marrakech, met meer dan 150 exclusieve adressen – of je nu houdt van wellness, avontuur of lekker eten en drinken. Haal ‘m snel in huis!

riad marrakesh

Meer over Marokko: