Feeling GOLD ROME

Hoe ontdek je Rome in alle rust? Wat zijn de wijken waar het NU gebeurt? Waar eet je topgastronomie voor geen geld? Ontdek méér dan 150 adresjes in Feeling GOLD Rome, deze maand in pakket met Feeling.

In dé kunststad bij uitstek is de renovatie afgerond van de beroemde overdekte Vasari-doorgang tussen het Palazzo Vecchio en het Palazzo Pitti. Het Uffizimuseum hanteert flexibele, lagere inkomprijzen. Bovendien is het Franco Zeffirelli Center for Performing Arts zopas geopend, een must see voor elke film- en operaliefhebber. Fashion addicts moeten dan weer in de nieuwe Gucci Gardens zijn, in het Palazzo della Mercanzia met expo’s, een bazaar-achtige fashionshop en last but not least: het Gucci-restaurant, dat gerund wordt door driesterrenchef Massimo Bottura. Sta je al te popelen? Boek je rechtstreekse vlucht vanuit Brussel en nu ook vanuit Antwerpen.

1. Una hotel Vittoria

Hier kijk je je ogen uit: het lijkt wel of je in een discotheek binnenstapt. Architect Fabio Novembre, de nieuwste wonderboy, creëerde een futuristisch nieuw hotel in de historische wijk San Frediano. Met reuzenspiraalzetel en gigantisch bloemenmozaïek, kamers met zwartleren muren, glasvezelverlichting en transparante badkamers.

Kamers vanaf €84 voor 2 personen. Meer informatie vind je op: unahotels.it

2. J.K. Place

Michele Bonan is de designer achter alle hotels van de familie Ferragamo. Zijn nieuwste luxecreatie is J.K. Place met 20 pure, elegante kamers, in roomtinten en pistachegroen. Het personeel is erg behulpzaam en er hangt een huiselijke sfeer in het restaurant. Voor een drankje kun je terecht op het terras-met-uitzicht, of in de champagnebar.

Kamers vanaf €388 voor 2 personen. Meer informatie vind je op: jkplace.com

3. AD Astra Hôtel Particulier

Als je van rust houdt en er is een kamer vrij, boek dan maar meteen! Op 10 minuutjes wandelen van het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio vind je deze suites in een Florentijnse villa, met vintage meubels en een vleugje humor. Supertroef is de privétuin rondom, de grootste van Europa. Alsof je in je eigen adellijke appartement logeert! De markies van Torrigiani is je onderbuur.

Kamers vanaf €143 voor 2 personen. Meer informatie vind je op: adastraflorence.com

4. Hotel Lungarno

Het ongeëvenaarde luxehotel Lungarno ligt prachtig langs de Arno-rivier. Alles ademt hier puur raffinement. Vorige zomer werd het heropend na een grondige renovatie. De lobby, bars en restaurants kregen een eigentijdse look, sommige kamers ook. Laat bij je reservatie weten of je in een klassieke of in een vernieuwde kamer wilt logeren.

Kamers vanaf €365 voor 2 personen. Meer informatie vind je op: lungarnocollection.com

5. La Torre Del Cestello

Deze knappe bed & breakfast zit in een residenza d’epoca, ofte historisch verblijf. Moderne hemelbedden,  cinemalampen en strak Italiaans designmeubilair harmonië- ren er wonderwel met engeltjes op de muurfresco’s.

Kamers vanaf €94 voor 2 personen. Meer informatie vind je op: latorredelcestello.it

6. The Student Hotel

Een droom voor citynomades is het gloednieuwe The Student Hotel. De hotelketen uit Nederland vestigt zich dit jaar in Firenze in een historisch palazzo van maar liefst 20.000 m2 . Een bruisende plek voor studenten en andere jongeren van geest, met restaurants, vergaderzalen en co-workingplekken, panoramisch zwembad op het dak, en gratis VanMoof-fietsen om de stad te verkennen. Opent in juni.

Kamers vanaf €100 voor 2 personen. Meer informatie vind je op: thestudenthotel.com

Nog meer inspiratie op doen voor een tripje naar Italië? Het meinummer van Feeling + Feeling GOLD Rome ligt NU in de winkel (te koop t.e.m. 22 mei!).

Zin om nog andere steden te bezoeken? Ontdek ze hier: