Wij hadden het genoegen om de gloednieuwe Club Med van Cefalù, in het noorden van Sicilië, enkele dagen voor de officiële opening voor het publiek te ontdekken. Terwijl hoveniers, timmermannen en loodgieters bezig waren met het afstellen van de laatste details voor de grote opening op 10 juni, hebben een honderdtal gasten al gebruik gemaakt van een betoverende avant-première.

Bij de opening van de Club ontbrak het enthousiasme zéker niet. Ten eerste omdat de locatie van Cefalù een zeer bijzondere plaats inneemt in de geschiedenis van Club Med die in 1957 opgericht is. Het was een van de eerste dorpen van de Club. Een plaats die comfort uitstraalt met de beroemde boxen en openluchtdouches. Na de sluiting van 2006 markeert deze heropening het luxe keerpunt van de groep, trots wijzend op 5 tridenten en het embleem “Exclusive Collection“. Het zijn eigenlijk de 3e 5 tridenten in de wereld, na die van Mauritius (La Plantation) en de cruises op Club Med 2.

Je zou voor minder gelukkig worden

Als de dorpsgeest er nog steeds is – je kan je vakantie doorbrengen zonder de 14 hectare van de Club te verlaten en 200% genieten van de mogelijkheden – dan kunnen we je vertellen dat alles een upgrade gekregen heeft. Je kan genieten van een accommodatie in individuele villa’s (“villetas“) met een eigen terras dat rechtstreeks uitkijkt op de zee, ontbijt kan geserveerd worden op de kamer, champagne kan je krijgen vanaf 18u, je kan innovatieve watersporten uittesten (elektrisch surfen, stand-up paddle, kite-surfen, aqua-yoga, …) en genieten van een menu gemaakt door een met Michelin-ster bekroonde chef-kok. De ruimtes zijn ontworpen met extreme zorg en hoogwaardige materialen. Alles inbegrepen in de prijs, zoals de formule zegt.

Een uitzonderlijke locatie

Een ander groot hoogtepunt van dit dorp is de paradijselijke locatie met uitzicht op de zee en met een direct uitzicht op het oude centrum van Cefalù, een van de meest authentieke centra op Sicilië. Het is gemakkelijk bereikbaar langs het strand voor een wandeltocht van 3 km … ideaal om de calorieën te verbranden die worden geserveerd in restaurants in het dorp. Een uitzonderlijke locatie biedt uitzonderlijke recreatie: degenen die dromen van een onvergetelijke ervaring (en die de middelen hebben), kunnen de wildste excursies op maat meemaken. Zoals de helikoptervlucht boven de meest ongelooflijke locaties van Sicilië met een gastronomische maaltijd en overnachting in Napels in een 5 *-hotel, met een terugkeer naar Cefalù de volgende ochtend. Je hoeft het maar te vragen…

Onze favorieten

  • De algemene architectuur van het dorp past perfect in de omgeving, met het bevoorrechte gebruik van steen en hout, in perfecte symbiose met de natuurlijke omgeving. Net als het Zen-zwembad (dat in augustus wordt geopend), een natuurlijk zwembad dat deze ingedeelde omgeving niet ontsiert.

  • De speciale aandacht voor ecologische normen: 900 m2 fotovoltaïsche panelen, regenwatercollectoren, bevoorrading van de restaurants door lokale producenten, enz. Dit zijn allemaal aandachtspunten waarmee de Club de Green Globe-certificatie kan ontvangen.
  • Het spectaculaire uitzicht op de rots van Cefalù vanuit het hoofdrestaurant, La Rocca.
  • Het overloopzwembad met Bar Azura met uitzicht op zee en cocktails (met of zonder alcohol).

  • Het strand met strandbar: de baai van Cefalù is hoofdzakelijk rotsachtig – het zandstrand is vrij beperkt -, met het strand van de Club kan je genieten van de geneugten van zwemmen in de zee en het nietsdoen zonder je rug te breken. Liggend op een strandstoel met een cocktail in de hand, wat wilt een mens nog meer?
  • Vijftien superior kamers en twee suites zijn speciaal ontworpen voor mensen met beperkte mobiliteit.

Enkele teleurstellingen

Ondanks dat de Club bekend is om de veelheid en kwaliteit van zijn producten hebben we dit een beetje gemist. Het buffet was goed maar minder uitgebreid dan verwacht.

Een kleine teleurstelling is dat deze Club voornamelijk gereserveerd is voor stellen, vriendengroepen en gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Dat heeft te maken met de locatie, op de top van een klif, met toegang die gevaarlijk kan zijn voor peuters. Er is geen kinderopvang (miniclub).

Ten slotte is het in het laagseizoen niet mogelijk om te verblijven in de Villetas Deluxe, die het mooiste uitzicht op zee bieden, of om te genieten van de Bar Azzuro (bij het zwembad)

Een goede keuze voor…

Ideaal voor degenen die willen relaxen maar vrezen voor het all-inclusive effect. De Club combineert het beste van beide werelden: all inclusive en luxe. Dit heeft uiteraard een prijskaartje … Het is een goed plan om buiten het seizoen te boeken, in de lente of vroege herfst, wanneer de temperaturen aangenaam zijn zonder te stikken … en wanneer de prijzen lager zijn.

In de praktijk

De Cefalù Club is 10 maanden per jaar geopend (van maart tot begin januari). Het is bereikbaar via de luchthaven van Palermo op 98 km (1 uur en 30 minuten).

Vanaf 1122 € / pp. per week all-inclusive, zonder vluchten. Meer informatie vind je op clubmed.be

Meer over reizen vind je hier:

Tekst: Aurore DHaeyer