Met een spetterend feest opende Club Med in december officieel de deuren van hun nieuwste hotel, de Club Grand Massif Samoëns Morillon, en Feeling was erbij. We vatten het resort graag voor je samen, en wel in 9 cijfers.

 

1.600

De Club Med Grand Massif Samoëns Morillon ligt op 1.600 meter hoogte, bovenop de top van een berg, in het hart van het 4e grootste skigebied van Frankrijk, met een adembenemend 360° zicht op de bergen.

18

Ondanks de grootte van het project, is Club Med erin geslaagd de bouw in amper 18 maanden rond te krijgen. Het prijskaartje was uiteraard navenant: 100 miljoen euro, wat het meteen de titel ‘grootste werf van de Alpen’ opleverde.

1,5

Op minder dan 1,5 uur vlieg je van Brussel naar Genève, waarna de chauffeur van Club Med je in ongeveer 1 uur tot aan het hotel brengt. Om het allemaal nog vlotter te laten verlopen, moet je zelfs niet aanschuiven om in te checken, maar word je in een comfortabel zeteltje geïnstalleerd, waarop een G.O. (de bekende ‘gentils organisateurs‘ van Club Med) je van je skipas en persoonlijk armbandje komt voorzien. Dat bandje blijkt multifunctioneel: je kunt er zowel je kamer mee openen -handig, nooit meer zoeken naar je sleutelkaart om tot het besef te komen dat je hem in je kamer hebt laten liggen- als je persoonlijke ski-locker waarin je huurski’s al voor je klaar staan.

Lees ook: 4 redenen om nu een reis te boeken naar de gerenoveerde Club Med Bintan Island

1.300

Toch niet helemaal tevreden over je ski’s? Geen probleem, in de skishop van het hotel staan elk seizoen 1.300 (!) nieuwe ski’s klaar. Het duurste paar kost 3.000 euro, dus hoe veeleisend je ook bent, je vindt vast wel iets naar je zin. Het aanbod maakt duidelijk hoe serieus skiën (en snowboarden) hier genomen wordt. De ski-room geeft bovendien meteen uit op de pistes.

423

Het hotel is erop voorzien veel gasten te ontvangen. Heel veel gasten. Naast het gebouw met de 423 kamers dat er nu al staat, zullen in 2018 bovendien nog 46 luxechalets gebouwd worden in het kader van het Club Med Property-project. De inrichting van de nieuwe Club Med Grand Massif Samoëns Morillon is licht en hedendaags, met veel natuurlijke materialen zoals steen en hout, en originele accenten zoals de oude skiliftstoeltjes in de gangen en de grafische tekeningen op de muren en het vasttapijt.

600

Stijve spieren van het skiën? Boek jezelf een massage in de 600 m2 grote luxueuze spa by Carita. Of vervang de après ski door een duik in het zwembad, een rondje hammam, of gewoon wat luieren met zicht op de bergen. Voor wie zich echt even helemaal van de wereld wil afsluiten staan er trouwens zelfs superstylish witte tipi-tentjes rond het zwembad.

1

De benedenverdieping van het hotel maakt meteen duidelijk dat kinderen hier op de 1ste plaats komen. Eigen speelruimtes, een eigen plek om hun skispullen aan en uit te doen, en het al-ler-cool-ste kinderrestaurant dat we ooit gezien hebben in een hotel. Echt.

2

Ook volwassenen worden culinair niet tekort gedaan. In het onwaarschijnlijke geval dat je je gading niet zou vinden aan het gigantische buffet van het hoofdrestaurant, kun je een kijkje nemen in het skyline restaurant op de bovenste verdieping, waar je op elk moment van de dag terecht kunt voor een slaatje, een quiche, een hamburger,… Liever wat gastronomischer? Reserveer dan een tafel voor het menu van chef Edouard Loubet (2 Michelinsterren) of een degustatie in de wijnkelder.

Lees ook: dit waren de 10 beste restaurants van het afgelopen jaar.

24

Of Club Med Grand Massif Samoëns Morillon een luxueus resort is? Dat zal ondertussen wel duidelijk zijn. Wat all-in vakanties betreft, toont Club Med ook hier dat voor hen alleen het beste goed genoeg is. Maar het meest typisch voor ‘De Club’ blijft de sfeer, zelfs in een groot hotel als dit. De glimlach en persoonlijke babbel van het personeel, de feestjes, de kleine attenties,… 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Dàt is wat een Club Med vakantie uniek maakt.

 

Club Med Grand Massif Samoëns Morillon

Club Med Grand Massif Samoëns Morillon

Club Med Grand Massif Samoëns Morillon

Club Med Grand Massif Samoëns Morillon

Club Med Grand Massif Samoëns Morillon

Meer vakantietips