Chic kamperen en in alle comfort genieten van de gezonde buitenlucht, het kan! In deze tenten geniet je volop, in alle privacy, van een betoverende omgeving. Hier doen wij aan glamping in België.

5 x onze favoriete adressen om te glampen in België

1. Cabins in The Park: designtent aan het meer

In het kasteelpark van Beervelde staan drie hippe, schildpadvormige Tortiga-tenten aan het meer. Elk met overdekt terrasje en ligzetels. Binnenin zijn ze stijlvol ingericht met zetel en bed, douche en toilet. Onze favoriet is Mirror Island: je kunt je spiegelen in de buitenwand! Het ontbijt wordt aan je tent geleverd; in het weekend is een warm diner leverbaar.

Vanaf € 185 voor 2 personen, meer info hier. 

2. Nids des Marais: glamping onder de sterren

Drie romantische nesten wachten je in de mooie Condrozstreek, hartje Ardennen. De bol, de bubbel en de kiosk zijn transparant en garanderen je een romantische nacht sterrenkijken. Voor je comfort heb je bed- en badlinnen, een wastafel en (droog) toilet. De bol en de kiosk hebben zelfs verwarming. Een oogmasker helpt als je wilt uitslapen, want het wordt snel licht in dit bijzondere logies! Ontbijt en kaasschotel mogelijk.

Vanaf € 170 voor 2 personen, meer info hier.

3. Glamp & Dine: culinair avontuur op het water

Extra bijzonder maak je je glamping-avontuur door een combi met een drijvende lunch of diner. Dat kan van 1 mei tot 3 oktober 2021 op De Vijvers in Averbode met een Dinner on the Lake. Je geniet culinair op een vlot en sluit je dag af in een stijlvol ingerichte tent aan diezelfde vijver, tussen bos en heide. Met koffiezet, water, een echt bed, elektriciteit, linnen en badjas. Om de volgende dag wakker te worden bij fluitende vogels en een topontbijt.

Diner en verblijf vanaf € 174 per persoon, meer info hier.

4. House of Bio: even op safari

Vlak bij het Turnhouts Vennengebied, een vogelparadijs, kun je logeren in een safaritent. Daar heb je alle comfort, van een vaatwasser tot een BBQ en douche en toilet. Dankzij de hottub, sauna en het zwembad met uitzicht kun je wellnessen in de natuur. In de bio-moestuin mag je vrij plukken. Fietsen huren kan ook. Goed voor een supergezond weekend!

Vanaf € 225 voor maximum 5 personen, meer info hier. 

5. Ecochique: hotelcomfort in je tent

Zelfs een koffiezet, minibar en tv heb je in de luxetenten van Ecochique in Westouter. Een opgemaakt boxspringbed, wifi, privésanitair met handdoeken en producten ook. Bij mooi weer geniet je van het zwembad, zoniet duik je in de hottub en sauna. Je kunt wandelen in het Hellegatbos, wijnproeven of het Heuvelland doorkruisen met een e-bike, ter plekke te huur.

Vanaf € 89 voor 2 personen, meer info hier. 

Meer onthaasten in eigen land: