Chic kamperen en in alle comfort genieten van de gezonde buitenlucht, het kan! In deze tenten geniet je volop, in alle privacy, van een betoverende omgeving. Hier doen wij aan glamping in België.

Dit artikel maakt deel uit van het zomerplan van Feeling, een hele reeks artikels vol inspiratie om er een onvergetelijke zomer van te maken. Klik hier om alle artikels te ontdekken.

6 x onze favoriete adressen om te glampen in België

1. Cabins in The Park: designtent aan het meer

In het kasteelpark van Beervelde staan drie hippe, schildpadvormige Tortiga-tenten aan het meer. Elk met overdekt terrasje en ligzetels. Binnenin zijn ze stijlvol ingericht met zetel en bed, douche en toilet. Onze favoriet is Mirror Island: je kunt je spiegelen in de buitenwand! Het ontbijt wordt aan je tent geleverd; in het weekend is een warm diner leverbaar.

Meer info vind je hier. 

2. Nids des Marais: glamping onder de sterren

Drie romantische nesten wachten je in de mooie Condrozstreek, hartje Ardennen. De bol, de bubbel en de kiosk zijn transparant en garanderen je een romantische nacht sterrenkijken. Voor je comfort heb je bed- en badlinnen, een wastafel en (droog) toilet. De bol en de kiosk hebben zelfs verwarming. Een oogmasker helpt als je wilt uitslapen, want het wordt snel licht in dit bijzondere logies! Ontbijt en kaasschotel mogelijk.

Meer info vind je hier.

3. Glamp & Dine: culinair avontuur op het water

Extra bijzonder maak je je glamping-avontuur door een combi met een drijvende lunch of diner. Dat kan van 1 mei tot 3 oktober 2021 op De Vijvers in Averbode met een Dinner on the Lake. Je geniet culinair op een vlot en sluit je dag af in een stijlvol ingerichte tent aan diezelfde vijver, tussen bos en heide. Met koffiezet, water, een echt bed, elektriciteit, linnen en badjas. Om de volgende dag wakker te worden bij fluitende vogels en een topontbijt.

Meer info vind je hier.

4. House of Bio: even op safari

Vlak bij het Turnhouts Vennengebied, een vogelparadijs, kun je logeren in een safaritent. Daar heb je alle comfort, van een vaatwasser tot een BBQ en douche en toilet. Dankzij de hottub, sauna en het zwembad met uitzicht kun je wellnessen in de natuur. In de bio-moestuin mag je vrij plukken. Fietsen huren kan ook. Goed voor een supergezond weekend!

Meer info vind je hier. 

5. Ecochique: hotelcomfort in je tent

Zelfs een koffiezet, minibar en tv heb je in de luxetenten van Ecochique in Westouter. Een opgemaakt boxspringbed, wifi, privésanitair met handdoeken en producten ook. Bij mooi weer geniet je van het zwembad, zoniet duik je in de hottub en sauna. Je kunt wandelen in het Hellegatbos, wijnproeven of het Heuvelland doorkruisen met een e-bike, ter plekke te huur.

Meer info vind je hier. 

5. Ark Van Noë: glampen tussen de alpaca’s

In de prachtige natuur van het Kempense Kasterlee vind je de Ark Van Noë; hét paradijs voor kids, een hoop vriendin, trouwpartijtje… Tijdens de pandemie plantte de trekpleister maar liefst 13 glampingtenten neer in hun stukje bos achterin het terrein. Daar vind je ook een houtgestookte sauna en hottub, die je privé kan boeken en een waanzinnig uitzicht bieden over de weidse velden rondom. Vakantie ten top!

glamping

Meer info vind je hier

Haal alles uit je vakantie met Feelings grote Zomerplan!

Op feeling.be vind je de hele zomer lang alle hotspots in eigen land en in onze buurlanden, plus nog veel meer tips om het beste uit je zomer te halen. Wil je geen enkele update missen? Schrijf je dan door hier te klikken snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer onthaasten in eigen land: