Home Lifestyle Reizen Glasgow by night: 5 x dé hipste bars

Glasgow by night: 5 x dé hipste bars

Glasgow by night: 5 x dé hipste bars

Glasgow is naast een vernieuwende designstad en winkelwalhalla ook dé hotspot voor the great nightlife. Want ook 's avonds is er in deze grote Schotse stad altijd iets te beleven. Wij zochten voor jullie de hipste bars en meest fantastische en muzikale dansplekken bij elkaar. Schud alvast een glaasje (whiskey) in en get in the mood.

1. Trendy wijk Finnieston

In de niet te missen up-and-coming wijk Finnieston vind je jong en trendy Glasgow. Erg populair door concerthal SSE Hydro Arena, maar ook door de pop-upbars en restaurants die net even anders zijn. In dit stuk van de eindeloos lange Argyle Street is Kelvingrove Café een aanrader: neem er een snack, een glas wijn en geniet van het retrosfeertje.

Kelvingrove Cafe, 1161-1163 Argyle Street

2. Vic Bar & Cafe

Recht tegenover de façade van The Glasgow School of Art vind je Vic Bar & Cafe, een restaurant dat de kunststudenten zowat beschouwen als hun kantine. Elke donderdagavond kun je er terecht voor groovy live muziek.

theartschool.co.uk/FOOD

3. Champagne met een touch of glamour

The Grand Central hotel

In de champagnebar van het Grand Central Hotel drink je champagne met een touch of glamour. Deze hotspot won niet voor niets onlangs de Bar of the Year award. Zo is de Champagne Afternoon Tea (£ 22,95/€ 27) een aanbieding waarbij je hapjes zoals whisky-soaked sultana scones en gevulde macarons krijgt, bovenop een glaasje roze champagne. Na deze lekkernij is dineren haast overbodig. In deze fancy bar waan jij je de koningin van Engeland, die hier trouwens ook al eens te gast was!

99 Gordon Street, thegrandcentralhotel.co.uk

4. Cultuur in Glasgow

Elk jaar in juni vindt in de buurt van de Botanic Garden het grootste culturele festival van Glasgow plaats, met meer dan 400 performances op 80 locaties.

5. Music in Glasgow

Glasgow is niet toevallig een Unesco City of Music, elke week zijn er zo’n 130 optredens. Van urban tot hiphop, electronic en indie tot klassiek and celtic, je vindt het er allemaal. Zo zijn Sub Club en de late night bar & ballroom The Berkeley Suite echte aanraders, waar deejays van wereldfaam komen draaien. 

The city that never sleeps, het geldt ook voor Glasgow tegenwoordig. Gelukkig hebben ze er ook uitstekende soundproof hotels. 

Sub Club, 22 Jamaica St

The Berkeley Suite, 237 North Street

Meer tips voor citytrips? Check dan eens deze superoriginele logeerplek in Londen.

Lees ook:

7 x shoppen, eten en hotspots bezoeken in Bilbao

Shoppen, lunchen en slapen in Parijs

Romantisch, cultureel en culinair Verona