In Kopenhagen is alles stylish, ook de goedkopere hotels, dus waarom zou je meer uitgeven? Voordelig is hier niet cheap. Vijf stijlvolle hotels die goedkoop logeren in Kopenhagen mogelijk maken!

5 x stijlvol, maar goedkoop logeren in Kopenhagen

1. Moxy Sydhavnen: Pretty in pink

budgetvriendelijke hotels kopenhagen Moxy

Gloednieuw is de jongste telg van de budgethotelketen Moxy, in de upcoming buurt Sydhavnen. De deur opent zich sleutelloos met de app. Stap in je zwart-witte kamer met pink accenten en geniet van het zachte bed, de brede televisie klaar voor Netflix, open kasten en massa’s USB-plugins. Een snelle hap vind je in Pickup, drankjes in de Moxy Bar. Tips om op verkenning te gaan krijg je van de Moxy-crew. Pak een hotelfiets en trap jezelf door de meest fietsvriendelijke stad van Europa – op de brede fietspaden voel je je meteen een echte Kopenhagenaar.

Moxy Sydhavnen, Sydhavns Plads 2, kamers vanaf € 85 voor 2 pers.

2. Woodah hostel: Bio-ontbijt en yogamat

Woodah hostel is een van de meest gewilde verblijfplekken om goedkoop te logeren in Kopenhagen, pal in het Meatpacking-district en op vijf minuten wandelen van het station. De eigenaars zetten in op duurzaam en bio, zowel voor de inrichting als voor het huisbereide ontbijt en de hapjes in de bar. Yoga-adepten kunnen een mat krijgen en mee stretchen. Behalve slaapzalen zijn er ook double bunks met twee bedden, steeds met bedgordijn, leeslamp en oplader. Hongertje? Tegenover zit Øl & Brød, met het beste smørrebrød van de stad. Ernaast vind je de bekende Mikkeller Bar met zelfgebrouwen bier.

Woodah hostel, Abel Cathrines Gade 1-3, bedden vanaf € 30 p.p. in een zaal, € 120 voor 2 pers. in een double bunk. 

3. Steel House: Luxehostel met stijl

budgetvriendelijke hotels kopenhagen s

In het vroegere hoofdkwartier van de metaalvakbond zit nu de luxe-versie van een hostel. Denk: zwembad, gym, bar en blitse bedden. Je kunt een kamer voor twee krijgen, met eigen badkamer en een terras, waarom niet? Dat alles in industrial-chic decor, met zachte stoffen en een warme sfeer. Op wandelafstand van de hipste wijken. Goedkoop logeren in Kopenhagen was nog nooit zo ontspannend.

Steel House, Herholdtsgade 6, kamers vanaf DKK 450/€ 60 voor 2 pers.

4. Wakeup Copenhagen: Ontwaken in Deens design

budgetvriendelijke hotels kopenhagen wake up

De Wakeup Copenhagen-hotels zijn alle drie ontworpen door de Deense architect Kim Utzon. Je waant je in een viersterrenhotel, aan de prijs van een tweesterren.

Logeer je liefst vlak bij de winkelstraten en Nyhavn? Dan is Wakeup Copenhagen in Borgergade een goeie keuze. Zit je liever dicht bij Tivoli en het centraal station, dan ga je best voor Wakeup Copenhagen in Niebuhrs Gade. Aan het water is er nog Wakeup Copenhagen in Bernstorffsgade.

Wakeup Copenhagen, Borgergade 9, Carsten Niebuhrs Gade 11 en Bernstorffsgade 35, kamers vanaf DKK 500/€ 67 voor 2 pers.

5. Danhostel Copenhagen City: Low cost, top view

budgetvriendelijke hotels kopenhagen

Goedkoop logeren in Kopenhagen met kinderen? Dan zit je perfect in Danhostel, pal aan het water. Vraag een kamer op een hoge verdieping – er zijn er zestien. Je hebt er gegarandeerd een schitterend uitzicht op Tivoli en het stadhuis, of op de haven en Christianshavn. De lobby en de bar zijn recent gerenoveerd en helemaal hygge. Bar50 biedt ontbijt, sandwiches, snacks en zelfs lunchpakketten, perfect voor een dag sightseeing. Ook leuk: de receptie blijft de klok rond open en de receptionisten geven je graag advies over wat je zeker moet zien.

Danhostel Copenhagen City, H.C. Andersens Boulevard 50, kamers vanaf DKK 525/€ 70 voor 2 pers.

Lees ook: