Heb jij een troetelnaampje voor je auto? Dat zegt dit over je

Love is in the air! Ook bij singles. Want uit onderzoek blijkt dat ook zij een chouchou hebben. Meer bepaald: hun auto ;-). Speciaal voor valentijn onderzocht Mercedes-Benz de ‘emotionele’ band tussen de Belg en zijn wagen. Wat blijkt? Zo’n 24% van de vrijgezellen heeft een koosnaampje voor z’n auto, in vergelijking met maar 14% van diegenen mét partner.

Vrouwen denken vaak terug aan hun ‘eerste liefde’

Uit een iVOX onderzoek in opdracht van Mercedes-Benz* blijkt dat meer dan de helft van de Belgen (52%) met een auto zich goed voelt in zijn of haar wagen. Vooral millenials lijken een goede band te hebben (62% bij de 18-34 jarigen en 49% bij de 35-plussers).

Wel opvallend? Bijna 4 op 10 van de Belgische vrouwen (37%) beschouwt haar wagen eerder als puur functioneel maar zal toch hun eerste auto – net als hun eerste lief – niet snel vergeten. Zo geeft 39% aan dat ze het moeilijk vond om afscheid te nemen van haar eerste wagen. Mannen zijn een pak minder emotioneel, want meer dan de helft van hen (52%) dacht op het moment dat hun eerste auto ‘van de baan’ was: ander en beter! Maar een koele kikker kan je de Belgische man niet noemen…

Geen lief? Geef je auto een troetelnaam

... zeker niet als hij nog geen lief of vrouw aan de haak heeft geslagen. Als vrijgezel tonen ze duidelijk hun sentimentele kant want maar liefst 24% van de Belgische singles (m/v) blijkt een koosnaampje te hebben voor zijn of haar wagen! Daar tegenover zou slechts 14% van de mensen mét partner daar behoefte aan hebben. Vooral jongeren (25% van de vrijgezelle- en niet-vrijgezelle millenials) blijken een naam te hebben bedacht voor hun auto maar ook vrouwen kunnen er wat van. 21% van de Belgische dames (tegenover 12% van de mannen) rijdt rond met een wagen die ze misschien vernoemd heeft naar haar favoriete acteur. Of misschien wel naar dat eerste lief dat ze maar niet kan vergeten 😉...

* Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Global Image en Mercedes tussen 12 en 19 december 2017 bij 1.000 Belgen met een autorijbewijs, representatief op geslacht, taal, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02 %

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content