Home Lifestyle Reizen Herfsttip: de 5 mooiste wandelingen

Herfsttip: de 5 mooiste wandelingen

Herfsttip: de 5 mooiste wandelingen

De herfst is de ideale periode voor een rustgevende wandeling doorheen de natuur. Vergeet even alle drukte en stress en geniet van een ontspannende toch in de gezonde buitenlucht. Deze wandelingen behoren tot de mooiste van België.

TOP 5 wandelingen

Jaarlijks bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de mooiste wandelinitiatieven in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. In het voorjaar selecteerde een vakjury vijf laureaten:
 

1.    De Talanderwandeling in Arendonk

2.    De Hangmattentocht in Kasterlee

3.    ‘Genieten met Willem Elsschot’ in Herselt

4.    ‘Vensters op het Vennengebied’ in Turnhout

5.    Stiltepad Weert in Bornem.

De wandelaar heeft het laatste woord en verkoos De Talanderwandeling als favoriet.

Talanderwandeling is wandeling van 2014

100% natuurbeleving in Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk

De Talanderwandeling in Arendonk laadt je batterijen moeiteloos weer op. De natuur in Domeinbos Hoge Vijvers toont zich van haar mooiste kant. De stilte vormt een ware verademing. Wie ongestoord van het groen wil genieten, weet meteen waarheen. Een avontuurlijke kampeernacht op de bivakzone maakt de natuurbeleving compleet

Weg van de wereld

Ze bestaan nog, plekken waar je de dagelijkse beslommeringen helemaal achter je laat. Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk is er zo een. Je geniet er van een deugddoende rust, weidse vergezichten en een heerlijke brok natuur. De geelgors fluit er vrolijk op los en met een beetje geluk spot je een jagende boomvalk.

De Talanderwandeling bundelt al dat moois. Initiatiefnemer Christof Sierens van vzw Talander begrijpt de enthousiaste reactie van de wandelaars: “Je laat de bewoonde wereld achter je. Elf kilometer lang stap je tussen het groen. Het traject is volledig onverhard. Op vier plekken staan er picknickbanken. Na hun trip kunnen wandelaars in ons Theehuisje nakaarten bij een drankje of iets lekkers.”

Meer info:

De Talanderwandeling is 11 kilometer lang en volgt de knooppuntenborden van wandelnetwerk Kempens Landgoed. Je start en eindigt bij Talander, De Lusthoven 88, 2370 Arendonk. Op maandag, dinsdag, woensdag en zondag (14-17 uur) is het Theehuisje van Talander vzw open.

Download het kaartje van de Talanderwandeling en de vier andere laureaten op www.wandelingvanhetjaar.be.