Home Lifestyle Reizen I love arty farty hotels
I love arty farty hotels

Over de hele wereld kun je ook in je hotel genieten van hedendaagse kunst en indrukwekkende meesterwerken. Ter gelegenheid van Wereldkunstdag op 15 april maakte Hotels.com bekend welke arty farty hotels het populairst zijn. Ik verklap je ook nog graag mijn vijf persoonlijke favorieten!

 

1. Byblos Art Hotel Villa Amista, Verona
Het Byblos Art Hotel aan de rand van Verona is hét droomhotel voor mij.  De mensen van modemerk Byblos zitten achter dit concept en lieten de kleurrijke inrichting over aan architect en designer Allessandro Mendini. Je vindt er dezelfde felle tinten als in hun vrolijke en toch stijlvolle modecollectie. Een ligzetel van Proust werd het uitgansgpunt voor de mix van moderne kleuren en plastic met het marmer en de Muranoluchters in de 17de-eeuwse villa. In dat kader zie je kunstwerken van enkele van de beroemdste kunstenaars en designers van deze tijd, zoals Ron Arad, Philippe Starck, Marcel Wanders, Ettore Sottsass, Eero Saarinen, Eero Aarnio en vele anderen. Kunst die leeft en waarvan je volop geniet!
Kamers vanaf € 230 voor 2 personen.

2. Hotel Arts, Barcelona
De wolkenkrabber van Hotel Arts bepaalt mee de skyline van Barcelona, en is op zich al een kunstwerk van glas en staal. Aan de voet van het hotel prijkt de reusachtige goudvis van Frank Gehry, een van de iconische moderne kunstwerken van de stad. In de schaduw van die vis is het aangenaam toeven bij de pool with a view van Hotel Arts. In het hotel zitten zes restaurants en bars, met keuze uit informele maaltijden en topgastronomie met twee Michelinsterren. Hotel Arts heeft een unieke collectie Spaanse moderne kunst, met meer dan duizend werken! Die zie je in hun eigen museum en in de gemeenschappelijke ruimtes. Het strand van Barceloneta ligt vlakbij.
Kamers vanaf € 423 voor 2 personen.

3. The Thief, Oslo
De naam zegt hethelemaal. The Thief ‘steelt’ kunst uit het nabijgelegen Astrup Fearnley Museum of Modern Art, en ook van de Noorse kunstverzamelaar en hoteltycoon Petter Stordalen, om er alle gasten van te laten meegenieten. Je ziet er zo’n 150 hedendaagse werken van ondermeer Julian Opie en Jeff Koons, en die werken wisselen dus als je nog een keer komt zie je er weer andere. Ook in de very sleek kamers vind je kunstfoto’s, prints, tekeningen en videokunst.
Kamers vanaf € 316 voor 2 personen.

4. La Colombe d’Or, Côte d’Azur
Een familiehotel is dit nog steeds, en wat voor één! Gestart als de beroemde bar Chez Robinson in de jaren twintig, en uitgegroeid tot een vaste waarde voor mensen met een hart voor kunst. Eigenaars Paul and Baptistine Roux hebben een klene kunstverzaleming met parels als een Alexander Calder sculptuur bij het zwembad en ieen mozaïek van Georges Braque. In de jaren veertig was La Colombe d’Or de favoriete logeerplek voor kunstenaars en vrijdenkers aan de Azuurkust. Ondermeer Joan Miró en Henri Matisse verbleven er en lieten kunstwerken achter die er vandaag nog steeds hangen. Je kunt in dit hotel-restaurant ook enkel eten en tijdens je maaltijd van de werken genieten.
Kamers vanaf € 250 voor 2 personen.

5. Semiramis, Athene
In zijn opvallende, superblitze hotel Semiramis in zuurtjeskleuren stelt Dakis Joannou een indrukwekkend aantal hedendaagse werken tentoon. Loop er even binnen en je ziet werk van Jeff Koons en de Japanner Takashi Murakami, terwijl het hotel zelf ontworpen is door Karim Rashid, bekend voor zijn ultramoderne aanpak, van de meubels tot de vuilbakjes. Ook in de kamers zitten designlovers dus gebeiteld. Een leuke plek tussen kunst en kitsch!
Kamers vanaf € 143 voor 2 personen.

Evy Van Elsacker Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker is vurig, houdt van salsa en Cuba, en ze weet je altijd hotels en must sees aan te raden, van Marseille tot New York.