De kerstvakantie is het ideale moment om nog eens te genieten van circusacts met het hele gezin. Het Belgische circus Boxtalino kan zich gerust meten met internationale gezelschappen en is van 22 december  t/m 6 januari 2019 te zien op domein De Schorre in Boom. Acrobaten, vuurspuwers, danseressen paarden en grappenmakers bezorgen je meteen een goed humeur. Dit zijn de meest spectaculaire acts!

 

1. Russische schommel met een driedubbele salto mortale

Denk aan een grote schommel waarop je indrukwekkende hoge acrobatische sprongen kan maken. In tegenstelling tot een gewone schommel, heeft een Russische schommel stalen staven in plaats van touwen en een swingend platform dat helemaal kan roddraaien. De Russische schommel wordt bestuurd door de acrobaten van Schkuratkov troupe uit Moldavië. Eens het hoogtepunt bereikt waagt één van hen zich aan een hallucinante sprong!

 

2. Paardenkunsten zonder zweepjes

Emiliano Iarz uit Italië toont door middel van subtiele lichaamsgebaren hoe hij communiceert met de Aarabische hengsten, die vervolgens alle oefeningen tonen in pure vrijheid. Een ware kunst en streling voor het oog. Vrijheidsdressuur is een vorm van dressuur waarbij paarden leren om op commando natuurlijke bewegingen te verrichten, met behulp van voedselbeloningen.

 

3. Luchtacrobatie 2.0

Acrobaten geven het uiterste van zichzelf door verschillende heldendaden van kracht en flexibiliteit te tonen op grote hoogte. Minstens 4 meter hoog, hangend aan twee linten, lijkt het wel of ze zweven in de lucht.

 

Follow The Stars, de nieuwe show van Boxtalino Circus is te zien op Provinciaal domein De Schorre in Boom. Tickets kosten € 20 in de tribune, € 35 in de loge. Gratis parking.

Er zijn shows om 11u en om 15u op de volgende dagen: 22, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december en 2, 3, 4, 5 en 6 januari 2019.

Tip: Wist je dat je ook al cruisend van een topcircus kunt genieten? Boek een cruise met de MSC Bellissima voor een show van Cirque du Soleil at Sea.

Lees ook: