Home Lifestyle Reizen Laat je (culinair) onderdompelen
Laat je (culinair) onderdompelen

Een fijn nieuwtje uit Frankrijk: Feeling-favoriet 'La maison blanche aux volets bleus' gaat deze zomer nog een stap verder om haar gasten te verwennen. Binnenkort kan je in dit gastenverblijf in Bretagne ook heerlijk genieten van een verfrissende duik in het nieuwe zwembad, momenteel volop in aanbouw.

B&B La maison blanche aux volets bleus,  in het midden van Bretagne, is vooral gekend om haar culinaire verwennerij. Een gemeenschappelijke passie voor koken en een zucht naar een stek in Frankrijk zorgden ervoor dat het Belgisch echtpaar Anouck en Joris Delanghe (die eerder ook een eigen restaurant in het Antwerpse hadden) deze zaak al sinds 2005 met succes runnen. Voorheen zonder, maar nu dus ook mét zwembad, om nog meer te ontspannen.

Een tiental jaar geleden ontdekten Anouck en Joris deze honderd jaar oude boerderij en toverden ze het gebouw om tot een moderne witte hoeve met kenmerkende blauwe luiken. Het was de start van een succesverhaal dat tot op vandaag probleemloos verliep. Vooral de heerlijke geserveerde maaltijden gaan de gasten niet zomaar voorbij. Elke avond tovert het duo een viergangenmenu op tafel, bereid met verse producten uit de regio. Van de Bretoense kreeft tot de zeebarbeel, alles wordt gehaald bij de plaatselijke vishal en de groentemarkt even verderop. Bovendien worden de gerechten bereid in de open keuken en zijn 'pottenkijkers' er dus meer dan welkom.

Niet alleen het diner maar ook het ontbijt is elke keer weer een festijn. Het brood wordt vers gebakken, met meel van bij de plaatselijke molenaar. Daarnaast sieren huisgemaakte confituur, puur appelsap en verse boerderijmelk de rijkelijk gevulde ontbijttafel.

Ook wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt en het een en ander wil bijleren over de Bretonse keuken, is hier aan het juiste adres. Voor een zacht prijsje bieden Anouk en Joris hun gasten een kookatelier aan, waarbij ze samen met hen aan de slag gaan in de keuken. En wanneer je liever geen hele dag achter de kookpotten staat, lees je gewoon één van de vier kookboeken die Anouck en Joris samenstelden op basis van hun jarenlange ervaring.

Omdat de uitbaters ernaar streven een persoonlijke band met hun bezoekers te hebben, heeft de hoeve slechts vier gastenkamers. Dus als je graag nog een plekje voor de zomer wilt, kijk dan snel op de site voor meer informatie!

La maison blanche aux volets bleus
Vanaf € 115 per nacht per persoon
Blézouan, 56580 Crédin
0033 297/38.58.61
www.lamaisonblancheauxvoletsbleus.com

(IDP)