Home Lifestyle Reizen Laat je meevoeren op een wonderlijke rit doorheen Symbolica: het nieuwe Paleis...

Laat je meevoeren op een wonderlijke rit doorheen Symbolica: het nieuwe Paleis der Fantasie in de Efteling

Laat je meevoeren op een wonderlijke rit doorheen Symbolica: het nieuwe Paleis der Fantasie in de Efteling

Of ik de allernieuwste attractie in de Efteling wil uittesten? Daar moest ik geen twee keer over nadenken! Als fervente pretparkfan ben ik de ideale kandidaat om nieuwigheden te beoordelen. In de weken (of zeg maar: maanden) vooraf bereidde ik me zorgvuldig voor door elk ‘making-of’-filmpje (meermaals) van Symbolica te bekijken. Resultaat: erg hooggespannen verwachtingen van het fabelachtige paleis van koning Pardulfus en zijn lakei O.J. Punctuel. Ontdek hier hoe die wonderlijke rit is verlopen!

En of mijn verwachtingen ingelost werden! Na een feestelijke maaltijd op de Pardoes Promenade, voor het paleis waarin het allemaal zou gebeuren, was het dan eindelijk tijd voor onze audiëntie bij de koning. In een wereld vol verwondering en fantasie, stonden Punctuel en Pardoes de Tovernar ons al op te wachten. Vervolgens konden we kiezen uit drie verschillende routes die elk een unieke beleving door het paleis met zijn geheime kamers verzekeren: de schattentour is er voor liefhebbers van glitter en glamour, in de heldentour word je klaargemaakt om als ridder het onbekende te trotseren en het muzieksalon (dat je enkel bezoekt de muziektour) stoomt je klaar om als componist muzikaal te excelleren. Dankzij de interactieve elementen creëer je bovendien een geheel persoonlijk avontuur doorheen de verschillende vertrekken van het paleis en maak je zelf actief onderdeel uit van de attractie.

Hoewel de drie routes op bepaalde punten van elkaar verschillen, loodst iedere route je doorheen de kelders van het kasteel, waar een griezelig maar indrukwekkend zeemonster huist, en doorheen het mooiste stuk van het paleis, waar je onder meer kan toekijken op het rijkelijke avondmaal van koning Pardulfus in diens balzaal. De fantasievaarders die je vervoeren kunnen bovendien alle kanten op bewegen en roteren volledig, waardoor je als het ware meedanst met de koninklijke gasten. Bij lange wachttijden hoef je dan ook niet per se voor de drie verschillende routes aan te schuiven, want het meest magische en imposante gedeelte van het paleis maakt onderdeel uit van élke route.

Nog een leuk weetje om mee af te sluiten: Symbolica beschikt over een gethematiseerde daktuin waarin zo’n 800 zonnepanelen werden verwerkt om duurzame energie mee op te wekken. Leuk om te bekijken vanuit uitkijktoren Pagode!

Moest het nog niet duidelijk zijn: wij zijn overtuigd van dit prachtig nieuwe stukje Efteling, en kunnen enkel aanraden om het zelf te gaan ontdekken! (Marlies van de Walle)

Lees ook: