Droom je ervan om te kajakken op uitgestrekte Zweedse rivieren of staat een surfvakantie in Australië hoog op je bucket list? Deze zomer zal dat er jammer genoeg niet van komen. Maar niet getreurd: ook in Wallonië kan je heel wat avonturen beleven. De vijf meren van L’Eau d’Heure zorgen samen voor maar liefst 70 km waterplezier langs de oevers.

De meren van L’Eau d’Heure

Op het grootste meer, Plate Taille, kun je zeilen, surfen, suppen en kajakken. Er is een duikcentrum en de aquagolf daagt je uit op vijftien eilandjes. Voor waaghalzen is er de zipline boven het meer: sensatie en adembenemend panorama verzekerd. Behalve een zeilclub vind je er het Natura-avonturenpark in 3 hectare bos, waar 9 touwenparcours je door de boomkruinen leiden. Er is ook een tropisch aquapark en een wellnesscenter. walloniebelgietoerisme.be

Een actieve óf rustige vakantie

Op het kleinere meer van Féronval kun je jetskiën en wakeboarden. Stunten op een flyboard, beachvolley spelen, rustig petanquen of yoga beoefenen op een sup; de keuze aan activiteiten is oneindig. Maar naast al die opwindende activiteiten kun je er ook tot rust komen. Aan het meer van Falemprise is het zalig relaxen op het strand, zwemmen, waterfietsen of picknicken. Het kleine meer van Ry Jaune is ideaal voor rustzoekers en vissers.

Het hele gebied bestaat uit 1.800 hectare bossen, water, weides, 100 km wandel- en fietspaden en de vijf stuwdammen die deze meren deden ontstaan. Bezoek zeker de dam van Plate Taille, de grootste van België, met zijn 100 meter hoge panoramatoren en skywalk. Vandaar heb je een goed overzicht. Liever lui? Neem dan het toeristische treintje of de amfibiebus die je het gebied tonen.

View this post on Instagram

🤍 @laetitiap12i 📸

A post shared by Nina Vbb (@nina.vbb) on

Slapen aan het water

Wil je aan het water logeren, dat kan ook. Simpel in The Spin, comfortabel in een Landal-bungalow of luxueus in het Golden Lakes Village. Je vindt het allemaal bij Cerfontaine, op een half uur rijden ten zuiden van Charleroi.

 

Meer staycation-tips:

M.m.v. Marie Honnay. Foto’s: WBT E.A.