Net als de meisjes van K3 is ook de Feelingredactie verliefd op Leonardo. Oké, hij is razendknap én een steengoede acteur maar dat is lang niet alles. Leo is al een tijdje milieuactivist pur sang (hij bedacht onder meer deze prachtige documentaire) en zal binnenkort de eerste steen leggen van zijn eco-vriendelijk project.

Tripje naar Belize

Leonardo DiCaprio wordt CEO. Of ja, geldschieter dan toch. Hij stak de koppen bij elkaar voor de bouw van een volledig eco-vriendelijk hotel in Midden-Amerika. Het resort zou in 2018 openen en zal zich vestigen in Blackadore Caye, een eilandje bij Belize.

Zo’n tien jaar geleden kocht Leo zijn stukje paradijs van meer dan 43 hectare. Daarop wil hij nu 116 accommodaties bouwen, waaronder 68 resort villa’s bouwen en 48 privé-stulpjes (anyone?). Alle stekjes worden voorzien van zonnepanelen en gemetst uit gerecycleerde, niet-vervuilende materialen. Daarnaast komt er een waterrecycling systeem én een groot herbebossingsproject.

Activist pur sang

Het eiland was tot nu toe onbewoond en DiCaprio zal dan ook extra hard z’n best doen om het project milievriendelijk(er) te laten verlopen, waarbij rekening wordt gehouden met de eco-vriendelijke regels van het eiland. Daarnaast zal je binnenkort een lesje rond klimaatverandering en de gevaren die het met zich meebrengt van hem kunnen leren, want er zitten cursussen en seminaries in de pijplijn. Zullen wij alvast een front row plekje strikken?

Meer over Leonardo DiCaprio