Home Lifestyle Reizen Logeertip in Parijs
Logeertip in Parijs

Van 16 januari tot 24 januari leeft modestad Parijs op het ritme van de Paris Fashion Week met de beroemde défilés. De herfst-winter collecties 2013-2014 van modeontwerpers en Franse merken worden dan gepresenteerd. Ben je zelf ook in de ban van de mode, dan zul je graag logeren in een elegant boetiekhotel als het Hôtel des Académies et des Arts in hartje Parijs. (EVE)

 

Boetiekhotel des Académies et des Arts ligt in een authentiek straatje vlakbij Saint-Germain des Près. Op de vijfde verdieping van het huidige hotel zat vroeger het schildersatelier van Modigliani. Aan de overkant ligt immers de ‘Académie de la Grande Chaumière’ waar vele kunstenaars studeerden, zoals Gauguin en Modigliani.
Binnenin blijkt het Hôtel des Académies et des Arts zelf ook een staaltje van een artistiek talent. De eigenaars gaven carte blanche aan schilder Jérôme Mesnager, één van de pioniers van urban art. Hij zette zijn witte figuren al op de Chinese Muur, en nu ook op de hotelwanden. Er werd ook door een parfumeur een bijzondere kamergeur ontwikkeld, die je dankzij de geurkaarsen ontdekt.
Het intieme hotel telt 20 kamers en biedt keuze uit vier verschillende sferen, die wel allemaal geïnspieerd zijn door de romantische, artistieke linkeroever van Parijs. De Rohlmann-stijl neemt de gasten mee op reis naar de art-decostijl van de jaren ’20, de Comédienne-stijl is een eerbetoon aan de acteurs van het ‘Gaîté Montparnasse’ theater, de Man Ray-stijl dompelt je onder in de wereld van fotografie en de Rive Gauche-stijl tenslotte is elegant en gesofistikeerd, net als de Parijse linkeroever waaraan ze refereert.
Het Hôtel des Académies et des Arts biedt bovendien een viersterrenservice. Een aanrader voor een elegant verblijf in Parijs! Bovendien delen de vriendelijke eigenaars Charlotte en Laurent Inchauspé graag hun eigen persoonlijke tips met je, zoals restaurants om te ontdekken, en tentoonstellingen die je niet mag missen.
Kamer met ontbijt vanaf 204 euro. Meer info over het hotel op www.hotel-des-academies.com