Home Lifestyle Reizen Luilekker in Toscane
Luilekker in Toscane

Noem mij gerust luilekker, maar de culinaire kant van reizen vind ik heel belangrijk. Elke streek die ik bezoek, proef ik graag letterlijk. Zonder typische ingrediënten en gerechten op mijn tong ben ik er maar half geweest. Van de smakelijke reisbeschrijving Luxetrip door Toscane word ik dus heel erg blij. Want wat is er prettiger dan te gaan fijnproeven in Toscane met een kenner als Inge Boets van La Scoperta, een Italiaanse delicatessenzaak in Antwerpen? Mijn koffers staan klaar!

 

Ik kijk al reikhalzend uit naar de degustaties in wijnhuizen als Castello di Fonterutoli en Sapaio. Daar wil ik zeker een glas Podere Sapaio proeven, uit de wijngaarden van de Maremma. Ook een pecorinokaasmakerij staat op het programma, en een slagerij uit 1806 die nog traditioneel kwaliteitsham en salami maakt in de Chiantistreek. Een van de etentjes wordt verzorgd door topchef Alain Ducasse in een villa van de Medici’s, L’ Andana, nu een schitterend hotel. Ook het logies heeft namelijk een extreem hoge wauw-factor, zoals luxeklooster Castel Monastero waar Gordon Ramsay de plak zwaait samen met local chef Nello Cassese, en Hotel Continentale in Firenze van de Ferragamo familie. En dan mag er een beetje gewerkt worden in de workshop onder leiding van kok Simone van Ristorante Malborghetto. Dat wordt een culinair orgasme!

De zesdaagse trip Leven als God in Toscane van Alloux maak je van 24 tot 29 mei voor € 2900.

Evy Van Elsacker Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker is vurig, houdt van salsa en Cuba, en ze weet je altijd hotels en must sees aan te raden, van Marseille tot New York.

Lees hier de vorige blogs van Evy.