Even heerlijk uitwaaien aan zee, dat klinkt als het ideale weekendje weg. Om jouw verblijf net dat tikkeltje specialer te maken, zochten wij de mooiste B&B’s en hotels aan de Belgische kust en omstreken voor je uit.

 

1. J&J in Nieuwpoort

Wat zowel Maison Jean als Jeanne typeert, is gezelligheid. Of je nu intiem met zijn tweeën bij Jeanne logeert, of je logeert met een groep familie of vrienden bij Maison Jean, je gaat vast met mooie herinneringen weer naar huis. Bigel vindt het heerlijk om haar gasten culinair te verwennen. Ontbijt, lunch of koffie met zoetigheden, genieten doe je hier de klok rond.

Jeanne, Kerkstraat 11, Nieuwpoort, jeannenieuwpoort.be
Maison Jean, Hoogstraat 93, Nieuwpoort, maisonjean.be

 

2. Japanse balans in Knokke

B&B Enso Knokke

Net op tijd voor de zomer openden Tim en Tine hun droomhotel in Knokke. De naam, Ensō, verwijst naar de Japanse term voor het samenspel van kracht en elegantie. Dat zie je duidelijk aan de stijl waarin het restaurant en de kamers ingericht zijn: warm en huiselijk, zonder overladen te zijn. Ze serveren zowel ontbijt, brunch, high tea als aperitief (ook aan wie niet in het hotel verblijft), zodat je zeker bent van een hele dag 100% zen genieten.

Ensō boutique hotel, Elizabetlaan 185, Knokke-Heist, ensohotel.be

 

3. Voel je edelman of jonkvrouw in Brugge

Maison Le Dragon Brugge

Wil je je tijdens je overnachting in Brugge wel eens een edelman of jonkvrouw uit de 16de eeuw voelen? Op slechts vijf minuutjes van de Grote Markt ligt een guesthouse dat je onderdompelt in een perfect uitgebalanceerde mix van glamour en grandeur van weleer. Extra troef van Maison Le Dragon is zonder twijfel de gastheer, die er werkelijk alles aan doet om zijn gasten in de watten te leggen.

Maison Le Dragon, Eekhoutstraat 5, Brugge, maisonledragon.be

4. To the moom and back – De Panne

Zijn megahotels niet aan jou besteed? Dan is Moom in De Panne een schot in de roos. Het hotel, dat in 2017 openging, telt slechts twee kamers en een appartement. De inrichting is cosy en een tikje Scandinavisch. Moom staat bekend om z’n lekkere én gezonde ontbijt, zodat je batterijen volop opgeladen zijn om het beste van onze kust te ontdekken.

MOOM, kasteelstraat 16, De Panne, moomdepanne.be

 

5. Super-de-luxe Villa Paradis in Oostduinkerke

Villa Paradis Oostduinkerke

Op slechts 50 meter van het strand, met maar liefst acht slaapkamers en zes badkamers, is Villa Paradis de perfecte uitvalsbasis om met de hele familie of een grote groep vrienden de kust te verkennen. Je beschikt hier bovendien over een heuse wellness met privézwembad, jacuzzi, sauna én hammam. Toch bang dat je je zou vervelen? Voor de deur kun je petanquen en in het huis heb je ook nog eens een eigen bowlingbaan. Fun gegarandeerd.

Villa Paradis, oeverbankhelling 8, Oostduinkerke, villaparadis.be

 

6. Hartje stad bij Kaaistraat 2

Een compleet ingericht appartement (met fantastische smaak en oog voor detail) in het hart van de stad. Wat heeft een mens meer nodig? Kaaistraat 2 is een ideale pied-à-terre voor een vakantie in de koningin der badsteden. Het appartement biedt ruimte tot zes personen. Bovendien krijg je superleuke tips om op ontdekking te gaan. Een toppertje dus.

Kaaistraat 2, kaaistraat 2, Oostende, kaaistraat2.be

 

7. Volop vis bij Le Bassin

Oostende bruist. Wil je de stad ontdekken, van jachthaven tot winkelstraten, dan is Le Bassin je ideale uitvalsbasis. Alle kamers kregen vorig jaar nog een make-over, en de kaart van de bijbehorende brasserie is om duimen en vingers bij af te likken (met uiteraard veel vis op het menu).

Le Bassin, Visserskaai 1, Oostende, hoteldubassin.be

 

8. Authentiek art nouveau in De Panne

C-hotel Continental De Panne

In De Panne kreeg het historische pand van het voormalige Continental hotel een make-over. De art-nouveau-elementen aan de buitenkant bleven zo goed mogelijk bewaard, waardoor het gebouw blijft bijdragen aan de authentieke charme van De Panne. Binnen werd alles grondig vernieuwd met art-nouveauverwijzingen.

C-Hotels Continental, Duinkerkelaan 11, De Panne, continentalhotel.be

9. Net De Hamptons maar dan in Oostende

In Oostende had je al 2 C-Hotels (Upstairs, een aanrader voor urban lovers, en het Burlington). In 2019 kwam daar nog een derde telg bij: Cocoon. Rivièra Maison stond in voor de kamerinrichting, met een huiselijk, maritiem interieur met Hamptons-vibe als resultaat.

C-Hotels Cocoon, Van Iseghemlaan 21, Oostende, hotelcocoon.be

 

10. In geuren & kleuren

B&B Knokke

Sinds vorig jaar kun je in het centrum van Knokke logeren in een kleinschalige, maar comfortabele en luxueuze B&B. Als je er op woensdag of zaterdag buitenstapt, sta je meteen midden op de heerlijk geurende bloemenmarkt. Tel daar nog het zijdezachte linnen van Verilin, de biologische verzorgingsproducten van Likami en de versgebrande lokale koffie van Dumolyn bij, en je weet zeker dat al je zintuigen hier meer dan verwend worden.

B&B Knokke, Gemeenteplein 5, Knokke-Heist, bb-knokke.be

 

Meer over de Belgische Kust