Home Lifestyle Reizen Mensen die in deze 10 landen wonen zijn het gelukkigst

Mensen die in deze 10 landen wonen zijn het gelukkigst

Mensen die in deze 10 landen wonen zijn het gelukkigst

Ieder jaar maken de Verenigde Naties een lijstje bekend met de plaatsen waar mensen het gelukkigst zijn. Dit is de top 10.

Sinds 2012 is er jaarlijks een lijst met de gelukkigste landen ter wereld. Ieder jaar wordt de top 13 gedomineerd door dezelfde landen. Met de volgende factoren houdt de organisatie rekening: een goed beleid, een sterk samenhorigheidsgevoel, respect voor de burgers en algemene levenskwaliteit. Deze 10 landen scoren het best.

10. Zweden

Nummer 10 is voor Zweden. Een van de grootste redenen is koffie volgens het rapport. “Zweden is 1 van de 3 landen waar het meest koffie wordt gedronken. Bovendien is er de ‘fika‘, een korte pauze waarin mensen samenkomen om bij te kletsen en koffie te drinken. En die zou bijdragen tot het algemeen geluk. Zin om zelf een fika te doen? Hier vind je 5 van onze favoriete koffiebars in Antwerpen.

9. Australië

Australië is met zijn grote oppervlakte het zesde grootste land ter wereld. Er is heel weinig vervuiling, veel burgerlijk engagement en hechte locals. Onder andere de populaire Australische barbecues brengen mensen samen. In de meeste nationale parken en andere plekken buiten vind je gratis publieke barbecues, waar je dus gezellig samen met vrienden of familie kunt bakken. Zin om zelf aan de slag te gaan? Probeer dan deze pulled pork brioche sandwich.

8. Nieuw-Zeeland

Het is nog maar 800 jaar dat er mensen wonen op het eiland Nieuw-Zeeland. Van de blauwe bergen tot de wilde pinguïns, er zijn veel dingen om gelukkig van te worden in Nieuw-Zeeland. Belangrijk ook: het is een van de minst vervuilde landen ter wereld. En de lokale bevolking werkt hard om hun biodivers eiland te beschermen. Zelf ook iets doen om je lokale voetafdruk te verkleinen? Hier vind je 10 eenvoudige tips.

7. Nederland

Mensen in Nederland doen het meest aan beweging. Dat ons buurland hét fietsland bij uitstek is, heeft er misschien iets mee te maken. En van voldoende beweging word je gelukkiger. Zelf een kantoorjob en niet voldoende beweging? Hier vind je 7 tips om meer te bewegen op kantoor.

Amsterdam

6. Canada

Ook in het tweede grootste land ter wereld zijn de mensen gelukkig. Er is echt veel te ontdekken in het cultureel diverse Canada. Plan jij volgend jaar een reis naar Canada? Dan hebben we goed nieuws, alle nationale parken zijn gratis toegankelijk in 2017. Lees er hier meer over.

5. Finland

1 van de redenen van het gelukkige bestaan van de Finnen zijn ongetwijfeld de Finse sauna’s. Op een populatie van 5,2 miljoen mensen zijn er zo’n 3,3 miljoen sauna’s. Een mens zou voor minder zen zijn. Een andere manier nodig om te relaxen? Hier vind je er 7.

4. Noorwegen

prachtige landschappen, verbluffende fjorden, adembenemend mooie bergen… In Noorwegen zijn ze niet voor niets gelukkig. Nog een voordeel: je mag eender waar je tent opslaan, terwijl je rondtrekt langs de Noorse fjorden. Binnenkort een reis naar Noorwegen op de agenda? Hier vind je 3 wandelroutes die zeker de moeite waard zijn.

3. Ijsland

Ondanks de economische crisis in 2008, is Ijsland toch een van de gelukkigste landen ter wereld. “De recessie bracht de mensen dichter bij elkaar. Bovendien heeft het gezorgd voor een boost aan het toerisme.” En wij begrijpen wel waarom, het staat ook op ons lijstje. Meer excuses nodig om je koffers te pakken? Hier vind je 5 signalen dat het écht tijd is voor vakantie.

2. Zwitserland

Vorig jaar was Zwitserland nog goed voor nummer 1, maar ook dit jaar staan ze op een goede tweede plaats. In dit land is het obesitascijfer het laagst. En dat terwijl het toch een van de chocoladelanden is. Wil jij zelf van wat kilo’s af? Lees dan zeker dit, waaruit blijkt dat calorieën tellen géén goed idee is.

1. Denemarken

Denemarken is dit jaar hét gelukkigste land ter wereld. In Denemarken vind je gratis publieke diensten zoals gezondheidszorg en onderwijs. Bovendien zegt het zelf een sterke community te hebben die veel belang hecht aan het sociale leven. En dat vrienden belangrijk voor je zijn weet je natuurlijk wel. Hier vind je 10 manieren waarop jouw beste vriendin je leven verbetert.

Geluk bepaal je voor een stuk zelf. Wil je weten hoe? Hier vind je 10 tips.

Meer over psychologie en geluk:

 

SOURCE: National Geographic