‘Coronakamperen’, mocht het nog geen woord zijn dan vind ik het as we speak uit. Als we één ding uit de lockdowns hebben geleerd, is het dat je niet ver of luxueus hoeft te reizen om terug te herbronnen. Natuurvakanties winnen aan terrein en geen betere manier om op een traag tempo een streek te verkennen, dan met de mobilhome.

Met de camper naar Duitsland

“Een mobilhome? Dat is niets voor mij!”. Toegegeven, ikzelf rekende me onder die categorie mopperaars. Want koken, slapen, naar toilet gaan, jezelf douchen… op amper 10 m²; noem me een tikje verwend maar nee, bedankt. Maar na wat research ontdekte ik dat er best veel campers te huur zijn waarmee je niét inboet aan comfort. Een luxueuze douche mét warm water, een doorspoel-wc mét lavabo, 3 kookpitjes en een échte matras; het kon me overtuigen. En dus boekten we deze Ford Challenger 260 en vingen we onze reis aan.

Om onszelf helemaal over te geven aan the slow life, wisten we de dag zelf pas waar we heen trokken. We hadden 6 nachten en het werd Duitsland; met codes rood die in onze nek ademden, wilden we niet over al te veel landsgrenzen bollen. We trokken over Pfalz (een heerlijke wijnstreek) tot diep in het Zwarte Woud en eindigen in Trier. Fantastisch!

Een luxueuze douche mét warm water, een doorspoel-wc mét lavabo, 3 kookpitjes en een échte matras; het kon me overtuigen.

Hoe luxueus is een luxe mobilhome?

Alvorens mijn reis uit de doeken te doen, wil je vast weten wat zo’n luxe mobilhome precies inhoudt. Wel, je kookt heel de reis lang op drie gasvuurtjes (tenzij je op restaurant wil), hebt een kleine wasbak voor de afwas, er rijdt een 200 liter watertank met je mee, de kasten zijn overladen met materiaal (lees: plastic wijnglazen, borden, kookpotten, bestek, koffietassen…), het bed biep je met een knop naar beneden (tot over het salon) en je behoeften? Die wandel je, om een dag of twee, met een karretje richting een daarvoor voorziene plek (in Duitsland heb je er véél!).

Of je dan zomaar overal kan staan met zo’n mobilhome? Wel, onze verhuurder Christophe tipte Campercontact, een app waarop je precies ziet waar je legaal kan overnachten en wat dat dan moet kosten. Ook park4night is zo’n app. Wij logeerden 3 keer op een gratis terrein en betaalden 2 nachten camping (zo’n € 90 incl. elektriciteit, water en douche) en 1 nachtje campercamping (zo’n € 12 excl. water en douche).

Camperfood = goed

Als je – net als ons – graag kookt op reis, is kamperen met zo’n mobilhome top. Ik testte enkele receptjes uit ‘Camperfood & fijne plekken’ van Els Sirejacob en Bram Debaenst en ze zijn helemaal goedgekeurd. Onder andere Annettes Duitse aardappelsalade, plat brood met munt en look en shopska-salade en verloren brood met zure room en appelboter verschenen op ons plastic bord.

Ik testte enkele receptjes uit ‘Camperfood & fijne plekken’ van Els Sirejacob en Bram Debaenst en ze zijn helemaal goedgekeurd.

Onze luxe mobilhome was verder voorzien van een kleine BBQ, degelijke tafel en campingstoelen waarvan we gretig gebruikmaakten. De mooiste restaurants van Duitsland? Hierzo:

Oh ja, vrienden maak je sowieso als je op pad gaat met de mobilhome. Wij zagen de laatste EK-match van De Rode Duivels op ‘groot scherm’ bij onze buren. De uitkomst was niet top, het uitzicht des te meer…

Campingkriebels?

Wij betaalden voor onze Ford Challenger 260 in totaal € 1.170,56 voor 6 nachten, incl. verzekering, excl. waarborg van € 350. Voor ‘de goedkoop’ moet je het dus niet doen, voor de vrijheid wél. Hieronder een resem luxueuze mobilhomes om uit te kiezen:

1. Ford Benimar

Met deze camper geniet je in alle luxe van je trip. In het moderne en luxueuze interieur geniet je van alle comfort. De camper is compleet uitgerust met alle denkbare benodigdheden en accessoires. Wil je op een camping staan of in de vrije natuur, dat kan allemaal; er is voldoende plek voor 4 personen!

Meer info via camptoo.be

2. Benimar Sport 346

De splinternieuwe “Benima r Sport 346” met bouwjaar 2021 is een ruime camper voor 6 personen. Naast zijn mooi design en uitstraling is deze camper volledig uitgerust met luifel, fietsenrek, zonnepanelen… Ideaal om er in alle comfort op uit te trekken.

Huur deze luxe mobilhome via camptoo.be

3. Peugeot Globe Traveller Pathfinder Z Zwart

Deze Peugeot Globe Traveller Pathfinder Z is de ideale camper voor mensen die graag alles bij de hand hebben, maar toch compact willen kamperen. Flexibiliteit is verzekerd bij deze buscamper die zich makkelijk laat manoeuvreren en parkeren. De Globe Traveller is geschikt voor gezinnen met twee kinderen, maar zeker ook voor mensen die gezellig met zijn tweeën op avontuur willen. Deze camper is ideaal voor lange mensen met haar stahoogte van 1.95/2.10 m en met haar XXL lengtebedden! Deze camper is bovendien zeer goed geïsoleerd, met zijn dubbele bodem, 20 cm dikke wand en dakisolatie en verwarmde en geïsoleerde afvalwatertank.

Huur deze luxe mobilhome via camptoo.be

4. Mobilvetta K yacht

Mobilvetta K yacht is een gloednieuwe gezinscamper. De twee aparte bedden kunnen omgevormd worden tot 1 kingsize bed van 2 meter breed. Deze camper heeft bovendien extra veel opbergruimte.

Huur deze luxe mobilhome via camptoo.be

5. Bürstner Futura 690

De Bürstner Futura 690 is een zeer luxueuze camper voor 4 personen. De camper heeft een dynamische buitenlook dankzij zijn elegante striping en grijsmetaal stuurcabine. Binnenin heeft de camper een exclusief interieur met wit gelakte bovenkasten, tal van indirecte LED verlichtingen, elegante Amerikaanse gordijnen, mooie L-zit en het tabakskleurige echtleder. De volledig dubbele bodem zorgt niet alleen voor het ideale klimaat winter/zomer, het zorgt ook voor extra kofferruimte en een lager zwaartepunt dus ook beter weggedrag! Bovendien is het een echte 4 seizoens-camper met krachtige verwarming, verwarmde dubbele bodem, XPS isolatie etc.

Huur deze luxe mobilhome via camptoo.be

6. Fiat Mc Louis 473

Geniet in alle comfort van een zorgeloze droomvakantie in deze gloednieuwe luxueuze mobilhome voor 4 personen. Deze mobilhome heeft twee ruime twinbedden om te vormen tot 1 groot bed. De keuken voelt net als thuis, met ruime spoelbak, mengkraan en 3 gasbekken.

Huur deze luxe mobilhome via camptoo.be

7. Chausson Best of Welcome XLB718

Deze camper voor 4 personen noemt zich niet voor niets een luxe hotelkamer op wielen. Deze (bijna) nieuwe luxe camper heeft alle comfort aan boord om een geslaagde vakantie te beleven. In het XXL bed slaap je als een roosje. Bovendien kan je ’s avonds in alle rust ontspannen met de TV en DVD.

Huur deze luxe mobilhome via camptoo.be

Reishonger?