Tijd voor een snuifje luxe en een flinke dosis avontuur! Gaan jullie op safari in eigen land, klimmen in de ongerepte duinen, of op ontdekking rond de Efteling?

 

1. Slaap hoog in de bomen, tussen de wilde dieren

Wat is het ? Op het Domein van Han is het bijzonder avontuurlijk logeren in de boomhutten. je slaapt met maximum vier personen in wiebelende, panoramische tenten op boomkruinniveau. De gids brengt jullie bagage en jullie erheen met een 4×4 en legt je uit hoe je het laddertje opkomt. Vanop je terras kijk je uit over het grazende en galopperende wild, waaronder de Europese bizon. Het toilet en de wastobbe zijn beneden in een eenvoudige cabine. Voor het avondmaal staan er verse groenten klaar en lekkers voor op de barbecue, plus wijn en bubbels!

Niet te missen, want: je hoort de wolven huilen ‘s nachts en de paarden galopperen voorbij je Tree Tent. Je krijgt ook een privé rondleiding door het wildpark. Dat staat garant met close encounters met de beren, de wolven, de lynxen en de Prezwalski paarden. En natuurlijk is er nog zoveel meer te beleven, zoals kun je een touwladder- en hangbrugparcours hoog in de bomen.

Wij genoten vooral van: de barbecue rond het houtvuur, samen met de andere boomtentslapers. De reuzeschommel tussen de bomen is ook top, en zelfs de toiletten met zagemeel zijn een grappige ervaring. Je wordt echt een met de natuur maar toch met een portie luxe. De wandeling met gids langs de Europese wilde dieren is top, je krijgt alle uitleg en het is nog heel rustig in het park. Ook een bezoek aan de grot is indrukwekkend, met de grootste en mooiste grottenzalen van Europa. Wij zagen zeldzame tulpstalagtieten en de glinsterende stalagmieten. Een nieuwe 3d-projectie op de grotwanden maakt het helemaal af. Een top avontuur!

Domein van de Grotten van Han, J. Lamottestraat 2, 5580 Han-sur-Lesse

Reserveer minstens 2 weken vooraf je verblijf in een Tree Tent. Voor € 110 per volwassene en € 70 per kind, inclusief toegang tot het wildpark en de grotten van Han, privé-rondleiding in het park, overnachting in de bomen, bbq met apertief en dessert, plus ontbijt. Reserveer hier je verblijf.

 

2. Trek naar dit gezellige villapark aan zee

Wat is het? In Bredene, vooral bekend voor zijn prachtige duinen en vele campings, vind je nu ook de nodige luxe en comfort. Die vind je in de nieuwe vakantievilla’s van Breeduyn Village, op vijf minuutjes wandelen van het strand en de duinen. Ze bieden plaats aan 4 tot 8 personen en zijn ideaal ingericht voor gezinnen. Met rode dakpannen, gedempte kleuren in het interieur en glazen erkertjes, zijn deze villa’s erg licht en in lokale stijl gehouden. Elke villa heeft ruime woonkamer met zithoek en keuken, één of twee badkamers, een mooie master bedroom en kleinere slaapkamer(s), plus een tuintje met ligzetels. De tieners waarderen zeker de gratis wifi! Helaas geen centraal zwembad of restaurant, maar de zee is niet veraf en in Bredene zijn er volop eetgelegenheden. Of bestel een meeneem kreeftenbox bij Le Homard et la Moule!

Niet te missen, want: Bredene is de gemeente met de breedste duinen. De hoge duinen zijn prachtig, vol helmgras en overscherende meeuwen. De leuke nieuwe beachbar ‘t Strandhuis en de rij witte strandcabines maken het plaatje helemaal af. Qua natuur een topper. Zowel voor actievelingen als voor zonnekloppers zijn er volop mogelijkheden: een klimtocht naar de bunker, een orchideeënwandeling of een bezoek aan surfclub Twins om te kijken of om mee te doen. Ook fietsroutes zijn er à volonté, zoals de uitdagende mountainbiketocht door de duinbossen tussen Bredene en Wenduine. Wandel je liever? Via de tunneltjes kom je meteen in de duinen. Richting Westende heb je een goeie kans om in de havengeul zeehonden te spotten! Met een gids kun je door de unieke natuurgebieden D’Heye en de Paalsteenpanne wandelen, mits reservatie bij Natuurpunt. Om upscale te winkelen en cultuur te snuiven stap je op de kustrram naar Den Haan, of neem je de gratis overzet naar Oostende vanaf de Spinoladijk.

Wij genoten vooral van: het samenzijn in onze vakantievilla in Breeduyn Village, waar we de go-karts voor de deur parkeerden voor een tocht naar Bredene en de naburige kustplaatsjes. Van bompa tot kleuter, ze passen allemaal in de billenwagen en beleven generatie-overschrijdende pret. En zo kun je de kustlijn af naar De Haan en terug, met haltes aan speeltuinen en de kunstwerken van de Beaufort Triënnale.

Breeduyn Village, Koningin Astridlaan 61, 8450 Bredene

Een Breeduyn Village luxevilla voor 4 personen boek je in augustus vanaf € 482 per weekend , € 656 per midweek en € 945 per week. Er zijn ook villa’s voor 6 of 8 personen. In het najaar boek je al een weekendverblijf vanaf € 345 per weekend voor 4 personen, € 371 voor 6 personen en € 500 voor 8 personen. Reserveer hier je verblijf.

 

3. Ontdek de Brabantse dorpjes en plassen rond de Efteling

Wat is het? In een Brabants dorpje bij de Efteling, ontdek je het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel. In dit hotel val je van de ene verbazing in de andere. Je loopt over straatkasseien door de gang naar je kamer, lijkt het wel, of over gras. Trompe l’oeil en verrassingen zetten de toon. Je kunt er met z’n zessen in één stapelbed in een Bunkroom, of in een hemelbed in de Greenhouse Room. Onze favoriet zijn de ruime Farmhouse Rooms, voor 6 of 8 personen. De omgeving heeft meer in petto dan de Efteling alleen, met de Loonse Plas en de fietstochten langs Brabantse hoeves.

Niet te missen, want: er hangt een leuke, losse vibe in dit hotel. Daar doet het designinterieur veel aan: in de entreehal hangen schommelstoelen, en de receptie is tegelijk een bar. De kamers zijn heel origineel, met serre-effect, of op een woud geïnspireerd. Hebben de speelvogels zich vuilgemaakt? Geen probleem, hun kleren stop je in de gratis wasmachine. Willen ze hun favoriete Netflix serie zien? Ook dat kan, op de interactieve tv. Het uitzicht op de parking van de Albert Hein is misschien iets minder, dus vraag een kamer die uitgeeft op de bijzonder mooie daktuin. Blijf zeker niet de hele tijd op je kamer zitten want er is een relaxed gastensalon met designinterieur, relaxzetels, hoge tafels, gratis koffie en thee, boeken en spelletjes binnen, en de daktuin met bankjes en serres om in te relaxen uit de wind, speeltuigen, airhockey en biljart onder het afdak. Er is ook een aangenaam restaurant beneden en boven kun je lekker snacks krijgen zoals bitterballen met of zonder lokaal biertje.

Wij genoten vooral van: de verrassingen in het hotel, en het Efteling-arrangement met entree tot het pretpark natuurlijk. De tweede dag genoten we in Loon op Zand vlakbij, waar het heerlijk plonsen is middenin de natuur. Er dobbert een eilandbar in het Blauwe Meer en je kunt er ook op avontuur per quad of hangend aan een kabel over het meer scheren. Nog een aanrader zijn de reuzenpannenkoeken bij De Financiën, met minigolf, speeltuin en toffe speelhoekjes binnen. Liever een echte 18-holes golfbaan? Die is er ook, het Efteling Golfpark biedt greens vol waterpartijen, bunkers en bossen. We hebben het in het hotel nagekeken en het klopt: verveling staat niet in het Brabantse woordenboek! Een verrassend mooie streek, dus beperk je niet alleen tot de Efteling! (EVE)

GuestHouse Hotel, Gasthuisstraat 118, 5171 GJ Kaatsheuvel, Nederland.

Kamers in augustus boek je vanaf € 92,93 voor 2 personen tot € 107 voor 5 personen. Vanaf september logeer je er al voor € 102 met 8 personen. Reserveren kan hier. Er zijn ook arrangementen met de Efteling entree inbegrepen.

 

Lees ook:

7 x zwembaden en andere plekken om af te koelen

Getest: de nieuwe Club Med van Cefalù, een Siciliaans paradijs