Onze zomervakantie zal er dit jaar waarschijnlijk net iets anders uitzien dan anders, maar erg hoeft dat niet per se te zijn. Want ook in eigen land liggen er tal van verborgen parels, knappe vergezichten en wonderlijke natuurgebieden voor het rapen. Wie zoekt die vindt… in Limburg bijvoorbeeld. Van groene bossen tot opmerkelijke watervlaktes en fietspaden op grote hoogte: 5 x natuurparels in Limburg die je deze zomer niet wil missen.

Staycation: 5 x de natuur in in Limburg

1. Dwars door de boomtoppen

In Bosland zijn er ontelbare mooie plekken waar je tot rust kan komen en in een hangmat kan luisteren naar het ruisen van de wind door de bomen. Bosland is ook de thuishaven van ‘Fietsen door de Bomen’. Aan knooppunt 272 trap je door de kruinen van de bomen, tot 10 meter hoog! Een sensationele fietsbeleving die al je zintuigen prikkelt. Je beleeft het bos vanuit een ander perspectief. En dat dankzij een iconische cirkelvormige brug die geleidelijk stijgt. Maak zeker een leuke foto en post hem met #FDDB.

2. Stilte zoeken tussen de wijngaarden

De natuur heeft een helende kracht. Dat voel je in dit bijzonder stukje Limburg. De Voerstreek staat gelijk aan steile hellingen vol bossen, weilanden en wijngaarden. Hier wandel je in totale stilte door eeuwenoude holle wegen en langs romantische kastelen. Na de vele rondjes in je tuin of het stadspark voelt wandelen in de Voerstreek aan als een herademing.

3. Uitkijken over plassen en savanne

Ook in Lommel kan je terecht voor een uitzicht van op grote hoogte. Pal te midden van de bossen en plassen van een opmerkelijk natuurgebied – dat van de Lommelse Sahara – staat er een 30 meter hoge uitkijktoren. Wie tot boven geraakt heeft een prachtig zicht op de omliggende zandduinen, het stilstaand water van de Sahara en dat van tal van andere omliggende plassen.

Een fervent paardrijder? Dan is deze regio in Noord-Limburg zeker iets voor jou: er loopt immers een uitgebreid ruiter- en menroutenetwerk door de streek. Naast een aantal locaties waar je paarden kan huren zijn er ook tal van paardvriendelijke cafés en logeerplekken die je trouwe knol met liefde een nachtje op stal zetten.

4. Barbecueën in het groen

Op veel plekken is het niet meer toegestaan, maar in de Speelboomgaard van Grootloon (Borgloon) werd een outdoor barbecueplaats ingericht. Na een ontspannende fiets- of wandeltocht langsheen de prachtige kunst in openlucht van de PIT-route, kan je hier halt houden. Op een unieke en rustige plek midden tussen de boomgaarden en akkers barbecueën. De barbecue kan je vrij gebruiken na reservatie bij de jeugddienst van de stad Borgloon.

5. Bondi Beach in Terhills

Zegt de laid-back vibe en de ontspannen mentaliteit van het gebronzeerde surfersvolkje in Australië je wel wat? Dan moet je in Cablepark Terhills zijn. Je kan er immers niet alleen urenlang de ongerepte natuur van het Nationale Park intrekken, of een drankje nuttigen aan de sfeerige beach bar: je kan ook het water óp voor een rondje waterskiën of wakeboarden. De leuze van Terhills is ‘Feel the heartbeat of nature’. Want hier beleef je elk moment, elk avontuur op het ritme van je eigen hartslag.

 

cover visit limburgZin in nog meer tips rond leuke uitstapjes, prachtige fietsroutes en adembenemende logeerplekken in Limburg? Neem dan zeker ook eens een kijkje in het Zomers Genieten Magazine 2020 van Toerisme Limburg: gratis verkrijgbaar bij het juli-nummer van Feeling, vanaf 17/06 in de winkel.

 

 

Meer lezen over staycation en natuur: