Home Lifestyle Reizen Neem een kijkje in de duurste hotelkamer ter wereld

Neem een kijkje in de duurste hotelkamer ter wereld

Neem een kijkje in de duurste hotelkamer ter wereld

Heb je net een verblijf geboekt in het buitenland? Check dan even hoeveel je elke dag betaalt voor je hotelkamer. Wij verzekeren jou: dat getal komt niet eens in de buurt van de prijs van de duurste suite ter wereld. Daarvoor betaal je immers een luttele 68.000 euro per nacht.

Met zijn ruim 1.100 vierkante meter is het dakappartement in het Mark Hotel de grootste suite van de Verenigde Staten. Niet alleen de grootte, maar ook de ligging van het penthouse zorgt ervoor dat het prijskaartje de hoogste toppen scheert: het is gelegen in de Upper East Side, de chique buurt naast Central Park in New York.

Een korte rondleiding

De suite neemt de twee bovenste verdiepingen van het hotel in beslag. Ja, je leest het goed: twee. Een privé-lift brengt je naar het dakterras dat de grootte heeft van een gemiddelde woning in Amerika. Je krijgt er een adembenemend uitzicht over de stad en ook The Metropolitan Museum of Art en Central Park maken deel uit van je gezichtsveld.

terras, hotel, duur, new york, nacht

‘s Werelds duurste hotelkamer beschikt over maar liefst vijf slaapkamers: twee king bedrooms, twee queen bedrooms en een full bedroom. Elke kamer is uitgerust met een audiosysteem en HD-televisies die behoren tot de top van de technologische ontwikkelingen.

slaapkamer, hotel, duur, new york

Vechten om wie het eerst de badkamer mag gebruiken? In deze luxueuze suite wordt dat wel heel erg moeilijk. Je hebt maar liefst zes badkamers ter beschikking. Als je dát al decadent vindt, moet je deze luxueuze extra’s eens horen: verwarmde handdoekhouders, gespiegelde flatscreentelevisie, aparte telefoon en Italiaanse toiletartikelen die exclusief ontwikkeld zijn voor het Mark Hotel.

hotel, duur, luxe, badkamer, new york

Geniet elke avond van een menu dat zorgvuldig is samengesteld door driesterrenkok Jean-Georges Vongerichten. Dat diner wordt tevens in de suite zelf bereid, want ja… Ook een volledig uitgebouwde gourmetkeuken, speciaal ontworpen door Piero Lissoni, mocht niet ontbreken. Elke gewaardeerde kok kan de op maat kasten, het zwarte granieten aanrecht en inbouwapparatuur van onder andere Miele zeker smaken.

hotel, reizen, luxe, duur, keuken, new york

Geniet vervolgens van jouw – kuch – 36-gangendiner in de eetkamer, waar er plaats is voor maar liefst 24 personen. Feestje bouwen, iemand?

hotel, duur, luxe, eetkamer, new york,

En als een privé-bar, een bibliotheek lounge en zelfs een eigen vleugelpiano je nog niet kunnen overtuigen, dan weten wij het ook niet meer!

Duurste hotelsuite ter wereld

The Mark Hotel zelf dateert van 1927, maar kreeg in 2009 een complete make-over. Niemand minder dan de wereldberoemde Franse binnenhuisarchitect Jacques Grange heeft die restyling op zijn palmares staan. Jacques wie? Wel, zowel Prinses Caroline van Monaco als Karl Lagerfeld behoren tot diens vaste klanten. Slik.

Voor deze ruimte verhuurd werd als hotelsuite, stond het penthouse lange tijd te koop. De eigenaar van het hotel kreeg het niet verkocht (hoe zou dat toch komen?) en besloot het dan maar te verbouwen tot de duurste hotelsuite ter wereld. Heb jij toevallig nog zo’n 68.000 euro opzij staan?

Op zoek naar een iets goedkoper verblijf in New York? Hier kan je slapen in een yurt op een rooftop in het midden van de bruisende stad. Betaalbaar én origineel, als je ‘t ons vraagt! Check deze 7 absolute must do’s voor overdag.

Lees ook: